Виконком: говорили про проект бюджету Козятинської міської ОТГ на 2021 рік і не тільки

Виконком: говорили про проект бюджету Козятинської міської ОТГ на 2021 рік і не тільки
  • Днями відбулося перше засідання оновленого виконкому міської ради

Найголовнішим стало представлення проекту бюджету Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік.

Як йдеться на сторінці козятинської міської ОТГ, за позитивним (оптимістичним) сценарієм (закінчення карантинних заходів до 1 квітня 2021 року, підвищення розміру прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати тощо), доходи міського бюджету наступного року обчислюватимуться майже 235 мільйонами по загальному фонду та 4,5 мільйонами спецфонду. Разом із тим очікується запланована (але поки що не затверджена) субвенція з державного бюджету трохи більше 100 мільйонів гривень.

Однак, відповідно до показників, доведених Міністерством фінансів України, за так званою «реверсною дотацією» із міського бюджету до державної казни буде відраховано протягом наступного року понад 27 мільйонів гривень. До того ж на захищені статті бюджету видатки становитимуть (за бюджетними запитами) 289 мільйонів гривень.

Відео дня

Через бюджет проїдання, оптимізували видаткову частину бюджету. Також планується провести скорочення штату працівників апарату міської ради, структурних підрозділів та комунальних установ і підприємств.

— Нонсенсом є фінансування заробітної платні працівникам КП «Управляюча компанія», які повинні були б, згідно статуту підприємства, заробляти кошти виконанням платних робіт та послуг населенню. Постає питання про доцільність існування цього комунального підприємства надалі. Разом із тим, маємо вирішити кардинально декілька нагальних питань видатків. Так, згідно рішення суду, міський бюджет повинен компенсувати понад мільйон гривень за пільгове перевезення громадян залізницею. В той же час Жмеринка – також великий залізничний вузол – має практику виплат за цими пільгами лише трохи більше 100 тисяч. Будемо переймати цей досвід і вчитися економити бюджетні кошти. І таких питань у кожній галузі безліч. По-друге, будемо будувати бюджет розвитку. Для цього у проекті бюджету-2021 вже передбачено близько 50 мільйонів гривень, — йдеться в повідомленні

Обговорили члени виконкому і проект Програми економічного і соціального розвитку Козятинської територіальної громади. Погодили проект одноголосно, однак, вирішили доповнювати протягом року Програму новими заходами у зв’язку із планами реального розвитку інфраструктури краю, соціального та економічного зростання.

Читайте також:

Очікування vs реальність: аналізуємо стан міської скарбниці
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up