«Він стукав мені у всі вікна»: у Махнівці перевіряючий газових комунікацій вів себе як здирник

«Він стукав мені у всі вікна»: у Махнівці перевіряючий газових комунікацій вів себе як здирник
  • В перший день відміни локдауну в селі Махнівка по домівках ходив підозрілий перевіряючий.

  • Тицяв якесь посвідчення і перевіряв стан димовентиляційних каналів, а у кого бездимохідні котли – оглядав газове та електричне обладнання.

  • За це вимагав з когось 100, з когось 50 гривень 

— Він стукав мені у всі вікна ключем від машини, — розповіла редакції махнівчанка Вікторія. — Я була вдома одна і не хотіла йому відкривати. Але він прийшов до вікна моєї кімнати та стукнув у нього так, що я думала скло посиплеться. Я двері відкрила, він свою ксиву дуже швидко закрив, геть не роздивилася, хто він і звідки. Я сказала йому перевіряти ви можете, тільки я вам за перевірку нічого платити не буду. Він пригрозив, що мені перекриють газопостачання, та й пішов.

Ще одна махнівчанка написала про перевірку у Фейсбуку: «У мене тільки що був один чоловік, який показав посвідчення перевіряючого ніби газових та електричних приладів. З інших документів на перевірку у його папці був листок А4. Перевіряти приладдя безкоштовно він відмовився і став погрожувати, що без акта перевірки мені відключать газ. Не платіть і не бійтеся. Наскільки мені відомо, все вентиляційне, газове обладнання, як правило, перевіряють на початку опалювального сезону, а не після Різдвяно-новорічних свят, якщо комусь знадобилися гроші. Вже не знають, за що дерти з людей». 

За словами мешканців села, перевіряючий побував на двох вулицях. Потім, мабуть, зрозумів, що махнівчани не будуть платити 100 гривень за те, що він поставить анемометр чи дзеркальце в димохідно вентиляційний канал. Або 50 гривень, якщо покладе руку на якийсь з електроприладів. 

Відео дня

Від слюсаря Козятинської газопостачальної організації пана Володимира стало відомо, що газовики 25 січня в селі Махнівка ні робіт, ні перевірок на газогонах не проводили. Тож скоріш за все у Махнівці були працівник однієї з організацій, що перевіряють ДВК. 

Це не газовики

Ми спробували зв’язатися з начальником Козятинської газової контори паном Кашперовецьким. Тільки мобільний зв’язок з ним був настільки поганої якості, що нічого не можна було почути. Але головний газовик Козятинщини коментував подібну ситуацію восени минулого року. Тоді він сказав наступне: «Наші працівники при виконанні своїх службових обов’язків працюють в комбінезонах газової служби «Вінницягаз». Перевірку і прочищення димових та вентиляційних каналів виконують спеціалізовані організації, які мають дозвіл на виконання цих робіт Державної служби України з питань праці. Як правило, це приватні компанії, які надають свої послуги на комерційній основі. ПАТ «Вінницяоблгаз» не має ніякого відношення ні до цієї організації, ні до вартості їх послуг. Газовики лише перевірять наявність тяги в димовентиляційних каналах під час планових обстежень перед опалювальним сезоном».

Слід додати, що кожен абонент має право самостійно обирати організацію, яка перевіряє ДВК.

Що і як мають перевіряти

Щоб споживачі не приймали пічників, так по іншому називають представників організацій, які перевіряють ДВК, за шахраїв, керівники спеціалізованих організацій мають заздалегідь погоджувати перевірку з міською чи сільською радою, розклеювати оголошення. Під час обходу подвір`їв спеціалісти повинні пред’являти посвідчення своєї організації і пояснювати споживачам, які роботи вони оплачують.

Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання, пічники мають перевірити:

Тарифний майдан. Написали Акт і почали збирати підписи
Замість українського газу українцям зелений тариф. Чи переможе народ олігархію?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Леся В. Г.

    А ще просив 50 грам,аж руки трусилися!
  • Дмитро Анатолійович Поліщук

    Пічник він НІХТО ..... Газова компанія ПОВИННА перевіряти.... і складати АКТ на усунення проблем, а ти за свій кошт наймаєш чи то пічника чи то іншого і усунеш проблему, дадуть акт виконаних робіт... і дозвіл на використання подальше в наступному опалювальному сесозі... а пічники як ті ШАХРАЇ... Вони пишуть що взбреде... в тебе сасмічено, пишуть що все добре, тобто ФІЛЬКИНУ ГРАМОТУ ДАЮТЬ, бо ти платиш. . Почищено.... то навіщо вони взагалі... тоді за щож ПЛАТИТИ... За бумажку, АКТ, якою можна піддтертись... А що коли в мене був АКТ що несправно ... що приїхала ГАЗОВА компанія і не дала включити ГАЗОВИЙ КОТЕЛ , ні ніколи нікого не було ..., ? А в наступному році почистив , і нічого ніякого АКТУ.... ЯКИЙСЬ БРЕД з цими пічніками . ГНАТИ ЇХ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up