Вирубують посадки, бо затінюють поле…

Вирубують посадки, бо затінюють поле…

Увесь світ закривається від лісодобувної галузі. Козятинський район відноситься до зони степових.

То про ліс складно говорити. Ерозія грунтів, засухи, вивітрення полів. І найбільша катастрофа (яка неминуче настане) так це зневоднення грунтів. Абсолютно вся урожайність Козятинщини базується на постулаті: два добрих дощі в травні і агроном не потрібен. Прикро, що злочинно  ігнорується посібниками посіпаками ділків збільшення розорюваності полів. Ними, як не дивно, є слуги народу — голови територіальних громад. І така поважна структура, як Агроліс, такими маніпуляціями, як “затінення поля” породжує збільшення необлікованої орної землі. Жадоба до шарової сировини деревини засліплює їм очі, з метою наживи та особистого збагачення, без сумніву обернеться трагедією для краю.

Уже тисячі гектарів саме так засіяно. Саме там збирають корупційний урожай всі державні служби: від поліції до СБУ. Кому ще там перепадає від земкадастру, повірте, всі платять.

По Махаринцях саме таким чином, за нашими підрахунками, необліково збільшили 90 гектарів землі. У селі Пузирки — 170 гектарів. А тепер, як нам відомо, у Флоріанівці та Перемозі. Вважаю, сюди перепадають всі без винятку громади.

Відео дня

У Європі за те, що ти не обробляєш, не ореш, не сієш дають від держави дотацію, яка рівноцінна доходу зернових культур з гектара в Україні. Чим менше засіваєш і даєш позитивний результат, тим більша дотація. Наші аграрії від холдингів до місцевих магнатів — національна загроза українцям. Вони помруть, а їх нащадки навіть викинуть їх тіла з землі, проклинаючи їх жадність до наживи.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up