Вівсянецькі пансіонатівці дякують за кожні візити (ОНОВЛЕНО)

Вівсянецькі пансіонатівці дякують за кожні візити (ОНОВЛЕНО)

Село Вівсяники одне із мальовничих куточків Козятинщини. В теплу пору року тут можна провести час біля незабруднених екологією водоймів. А ще у Вівсяниках є відділення районного терцентру для людей похилого віку, про який ми вже розповідали.

Відділення терцентру — це документальна назва установи. Насправді це пансіонат опіки літніх людей — істинно райський куточок для тих, хто опинився зайвим в родинній оселі чи став обузою для родичів.

Відео дня

З цим закладом редакція газети “RIA-Козятин” підтримує дружній зв’язок протягом тривалого часу.  Буває, що навідуємося до підопічних відділення терцентру в гості.

Цього разу наш візит відбувся з Людмилою Кацабіною (мати загиблого героя-АТОвця). Вона мала намір за власної ініціативи провідати в відділенні терцентру свого однодумця по рідній національній вірі РУНВіра. А ми — передати одяг в пансіонат. Збирають його для нужденних небайдужі козятинці. Транспорт виділив керівник районного терцентру Василя Матвійчука.

В гостях у пацієнтів реабілітаційної установи ми знову відмітили, що в багатьох із них в пансіонаті кращі умови від тих, які у них були раніше. Персонал закладу робить все можливе, щоб люди адаптувалися в новому середовищі.

Ми приїхали в пансіонат саме в обідню пору. Для більшості в столовій було накрито столи.

Важкохворим обіди розносили по кімнатах. Страву ми не коштували та на вид борщ і парова котлета з гарніром виглядали, як домашнє приготування.

Завершивши трапезу, найактивніші жильці пансіонату підійшли приміряти нове вбрання. Для декого обнова виявилась, як на них шита. З палат, куди порозходились, доносились мелодії групового співу. Коли люди співають, значить вони позбулися каменя на душі.

Не можна не відзначити працюючий персонал пансіонату. В першу чергу тут люблять, за словами пацієнтів, медсестру Анжелу Мацюк та завідуючу відділенням Валентину Кондратюк. За людське ставлення до них. Кухарів Тетяну Порхун, Олену Фіяло поважають за смачні обіди. От тільки щось смачненьке можна приготувати тоді, коли є з чого. Цим опікується завгосп Станіслав Тарченко. Весь працюючий персонал приюту докладає зусиль, щоб їхні пацієнти відчували себе комфортно.

Від редакції: подяка всім, хто приєднався до акції по збору речей!

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up