Війна війною, а прийшла весна — пора лад наводити

Війна війною, а прийшла весна — пора лад наводити
  • Кожного місяця ми об’їжджаємо наше в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл наших камер потрапили хлібороби, що зорали та засіяли свої земельні ділянки, господині, які миють вікна і чепурять квітники.

На 20-й день війни з окупантом громада нашого міста стала потроху переходить до звичного ритму життя. Визирнуло сонце і люди займаються традиційними для цієї пори справами.

Відео дня

Якщо до центру нашого міста їхати полем, кидається у вічі табличка «обережно міни». Разом з тим добрі господарі вже взялися до землі. Ті, хто земельну ділянку виорав з осені, готуються до посадки чи весняної сівби.

Проїжджаючи вулицями приватного сектору кидається в очі, як жителі громади прибирають прибудинкову територію. Хтось загрібає біля парканів все, що зимою вітром занесло, деякі наші земляки, зробивши порядок на дорозі, взялися фарбувати паркани.

В центрі міста також кипить робота по наведенню ладу на прибудинковій території. Біля одного з під’їздів будинку пофарбували лавку в кольори українського прапора та прибрали квітник для посадки нових квітів

Разом з тим люди шоковані, як взлетіли ціни на продукти харчування та пальне. Якщо з пальним відома причина то гречка по —58 рис по—.50 булгур по — 45 цибуля майже —30 гривень і все за кілограм. На соняшникову олію мала початися переоцінка в сторону зниження. Під шумок накинули в середньому ще 10 гривень на літр. Всі перераховані ціни на продукцію за межами совісті комерсантів оптового ринку. 

Не краща ситуація з товарами першої необхідності. Багато товару безпідставно подорожчало. За свічки не можуть ціни скласти. Звідки хто взяв, що у нашому місті будуть перебої з електрикою. Так, як розвиваються події у нашому місті немає бути чобота агресора. Про це можна сказати з впевненістю більш, як на 99 відсотків. Хто буде купувати за —70 гривень шість невеличких свічок в одній упаковці..

Радує те, що вже зараз наші краяни хочуть садити цибулю, моркву, буряки. Хочуть садити багато, садити не через те, що наш Херсон окупований, а через те чи встигне засіятись звільнений від окупантів Херсон.

З ринку перемістилися на вулицю Пилипа Орлика. Тільки пригріло весняне сонечко, а дівчата вже миють вікна. Значить наша громада не тільки плетуть маскувальні сітки чи одягають біженців, а й до паски готуються.

Тільки саме приємне можна було помітити біля пунктів обміну валют. Подекуди чорним по білому, подекуди тільки зеленим біжуча стрічка показували куди має йти російські рублі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up