Візит до Махаринець: «Життя змінилося», Рубаний шлях та несподівана зустріч

Візит до Махаринець: «Життя змінилося», Рубаний шлях та несподівана зустріч

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці Махаринець. Вони повідомили, що хочуть розповісти цікаву історію про життя в селі і справедливість. Ми поїхали у Махаринці. Що побачили і почули цікавого – розповімо.

В чому ж несправедливість? Виною всього є реформа села і закони придумують не в Махаринцях і не в Козятині. За цією реформою сільський голова став старостою, а секретаря сільської ради переназвали діловодом. Діловода беруть на роботу на конкурсній основі, і бажано, щоб він був з вищою освітою. Дарма, що це може бути фахівець культури чи історик, головне, що освіта вища. Такі історії не тільки на Козятинщині. Конкурс, екзамени, співбесіда і часто виграє змагання не колишній секретар.

У Махаринцях також діловода обирали за конкурсною основою. Іспити найкраще здала не колишній секретар.

Поїхали ми у Махаринці Рубаним шляхом. Крім історії, як розказали мешканці Махаринець, нас ще цікавила дорога на Рубаному, адже там минулого року тоді ще діюча Козятинська районна рада проводила ремонт дороги.  Ямів на дорозі вистачає, тільки латки минулого року лише змінили колір асфальту. Такою дорога була до центру Махаринець. 

Відео дня

На розвилці доріг, яку ще досі називають «до колгоспу» чи колишнього цукрового заводу та будинку культури зустріли старого знайомого Сергія Бенедичука. 

— Яким вітром занесло журналістів в Махаринці?, – запитує фермер у представників преси.

 — Нас вітром не носить, ми по справі приїхали, – відповіли аграрію і розповіли суть нашого візиту в Махаринці. Хлібороби, яких крім пана Сергія, було ще двоє, трималися нейтралітету і не підтримали жодну з сторін. 

– В цій історії сталося так як мало статися. — каже один з чоловіків.– Життя змінилося, нові вимоги до спеціалістів.

Йому заперечив фермер. 

– За правоту потрібно боротися всіма доступними методами. Я щоб в своїй історії здався, невідомо чим би все завершилось, – каже Бенедичук.

– Добре, хлопці, не хочете розповісти нам цю історію, щоб до неї можна було підступитися з іншого боку, то розкажіть, що ви робите посеред дороги? – запитали ми у орендаря пайовиків. 

— Городи пайовикам та АТОвцям культивуємо. Така послуга прописана в договорі з пайовиками. Ми її виконуємо тому, що по-людськи так має бути, – сказав пан Сергій.

—А коли земельні ділянки пайовиків будете засівати? 

—То питання до агронома, – каже фермер, він настояв, щоб земля краще прогріється — Сієте без проблем, а збирати врожай не будете як минулого року? – запитуємо.

 — Надіюся, що все буде добре. Миколаївські хлопці зрозуміли, що купили в моїх колишніх компаньйонів проблемну фірму і як порядні люди документи дарування частини фірми віддали мені безкоштовно. Тепер я законний власник «Санагросіду» і «Махаринецького агро», – сказав Бенедичук. 

— А як судовий позов переходу пайовиків з «Санагросіду» до «Махаринецького агро»?, – запитали ми у нашого співрозмовника.

—Судовий позов зараз як такий який втратив силу. Навіщо пайовикам судитися коли вони можуть перейти від мене до мене. А миколаївці виявились нормальні люди. Я за їхній вчинок навіть вибачився перед ними, адже на емоціях був про них іншої думки і порою трохи зайвого їм наговорив. Головне, що ми порозумілися. – сказав аграрій. 

Ми послухали працівників сільськогосподарської ниви тай поїхали. 

Біля Панського ставу двоє чоловіків  гру «Шахтар» – «Динамо» обговорювали. А нам хотілося в історії, заради якої ми у село приїхали, сторонніх людей запитати,що вони думають з приводу останніх подій в  Махаринцях. Одному чоловіку з цього питання нічого не відомо. А другий каже: «Таня – фахівець в своїй справі, без роботи не залишиться, хоч вона тільки технікум закінчила. Тільки на дану пору таких вже не треба. Який з неї толк коли вона автобусом їздить?Треба щоб той діловод був з транспортом і зв’язками, – сказав чоловік який назвався Віктором. 

Більше ми нічого не запитували, а від Панського ставу взяли курс на Козятин.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up