Визначилися з опорними лікарнями. Чи буде така у Козятині?

Визначилися з опорними лікарнями. Чи буде така у Козятині?
  • Кабінет міністрів України 15 січня затвердив список опорних лікарень у регіонах.

  • Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я на своєму сайті.

  • Чи буде опорна лікарня у Козятині?

Загалом у Вінницькій області опорних лікарень буде десять. У Козятині вона теж буде — опорною стане Центральна районна лікарня. Про це сказала Людмила Грабович, директор департаменту охорони здоров’я у сюжеті «Медична реформа в дії» на сайті Вінницької ОДА.

Тож тепер козятинчани можуть заспокоїтися — їхати до Калинівки чи у Хмільник за медичною допомогою не доведеться. До слова, там теж будуть опорні лікарні.

При визначенні опорних лікарень враховували доступність для людей. Передбачалося, що пацієнт має їхати до медичного закладу не довше, ніж 60 хвилин.

Відео дня

«До переліку включено заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня, що забезпечуватимуть:

  • безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини;
  • своєчасність доступу до медичної допомоги;
  • економічну ефективність, яка полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів», — йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Опорні лікарні працюватимуть три роки — до 2023-го. У них надаватимуть вторинну та екстрену медичну допомогу. А за три роки планується, що у госпітальних округах визначаться з тим, які заклади стануть багатопрофільними і зможуть забезпечити інтенсивне лікування.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діана Тучак

    Слава Богу, що не прийдеться їхати.
  • Любов Погорєлова

    Дуже добре.
  • Дмитро Анатолійович Поліщук

    А опорну Махнівську  районну лікарню №2 , КОЗЯТИН в свій час   ЗПРОМІГСЯ... усе робилось проти людей...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up