Владика Йосиф Мілян освятив камінь для будівництва нового храму у Козятині

Владика Йосиф Мілян освятив камінь для будівництва нового храму у Козятині

21 вересня 2019 року, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської Архиєпархії завітав із душпастирським візитом у місто Козятин, що на Вінниччині, де освятив наріжний камінь для будівництва нового храму УГКЦ.

Як повідомляє Прес-служба Київської Архиєпархії, владику хлібом та сіллю зустріли місцеві греко-католики. Спершу діти парафії привітали Владику віршованими словами. Потім із вітальним словом звернувся до Владики парох місцевої громади отець Антон Борис. Душпастир подякував владиці за візит та запросив Архиєрея очолити Божественну Літургію.
За словами отця Антона, молитва відбулася на подвір’ї храму святих Кирила і Методія, який на даний момент перебуває на стадії будівництва. Разом із Владикою на молитві співслужили понад десять священників із Вінницького та Житомирського протопресвітерств.

По завершенні Божественної Літургії відбувся чин освячення наріжного каменя. Далі парафіяни радо спілкувалися з Архиєреєм, дякували Йому за душпастирську опіку, та запевнили Владику у щирих молитвах.

Читайте ще:
Домовленості не діють: УПЦ проводять службу Божу в Гурівцях, ПЦУ — в Махнівці (ФОТО +ВІДЕО)
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up