Кусають в парку, на ПРБ і в Залізничному: ми перевірили, де в Козятині нападають собаки

Кусають в парку, на ПРБ і в Залізничному: ми перевірили, де в Козятині нападають собаки
  • Проблема. Кожного тижня ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. Цього тижня нам зателефонували у редакцію і повідомили, що  біля міського парку безпритульний собака покусав підлітка. Тож наша розповідь про небезпечні місця, де собаки стали господарями

Почали ми свою прогулянку, коли на годиннику було 3.20. Від вулиці Пилипа Орлика нічого особливого, одинокий гавкіт доносився десь з району альтанки. Коли наблизились до парку вулицею Склярова, то звіти через паркан на дорогу вистрибнули п’ятеро невеликих та на рідкість агресивних песиків. Журналіст зіскочив з велосипеда.  Собаки також зупинилися та продовжували гавкати, реагуючи на будь-який рух. Та, на щастя, в парку пролунали голоси молодих людей. Почувши мову тих, кого, скоріш за все, вони охороняли, чотирилапі неквапливим канікросом подалися до них. 

Після такої зустрічі з, на вигляд милими тваринами, вирішили, що нічної прогулянки для нас досить і продовжили її ранком того ж дня.

Відео дня

Зранку багато собак вмостилися біля торговельних точок відпочивати. Коли ж проїжджала автівка чи велосипедист, собаки зривалися і бігли за колесами

На ринку на ПРБ

 Малиш, Рудик та Шайтан дрімають біля Фори

Побували ми на ПРБ і на «Хитрому базарчику». Скрізь собаки поводилися миролюбиво і перед камерою ніби позували. Навіть не вірилося, що деякі з них були такими агресивними вночі.

Поспілкувалися з мешканцями міста, яких зустріли в цей день на вулиці Василя Земляка, Антоновича та Січових Стрільців. 

Позиції людей розділилися. Одні розуміють, що безпритульні тварини з’являються на вулиці через те, що люди їх туди викинули, та підгодовують у міру можливості. Інші  кажуть – собак жалко, але не тоді, коли вони кусають людей. Для бездомних тварин потрібно мати тваринні притулки і навіть зляться на тих, хто собак підгодовує. 

Ще у нас була скарга на собак з селища Залізничне. В повідомленні йшлося, що через агресивність собак листоноша не може рознести кореспонденцію. Залишає її в магазині, а вже з торгової точки газети та листи люди забирають додому..

Першими в поле нашого зору у Залізничному потрапили ніби Бім та Мухтар. Вони агресії не проявляли. Коли дістали фотоапарат, то Бім підійшов близько, мабуть сподівався, що ми хочемо його чимось почастувати. 

За метрів 50 на травичці лежав, доживаючи свого віку, песик на кличку Кутузов. Він нічого не має спільного з вояком-полководцем. Таку кличку йому дали тому, що пес без ока. В метрах 30 від Кутузова на стежині розляглася Чернуха. Біля самої її голови проходять мешканці Залізничного. Запитуємо пана Геннадія, який порався на земельній ділянці, де нам знайти тих агресивних собак, що з листоношею не дружать? Пан Геннадій дав координати і додав, що нам він не радить туди йти. 

– Як помітять чужу людину, варто одному почати гавкати, як з усіх сторін збігаються всі, – пояснив він.

Ми все-таки ризикнули. Дорогою зустріли трьох чоловіків.

– Зараз собаки біля тої чорної машини. Якщо хочете без коліс лишитися – то ідіть, – попередили вони.

Найагресивнішою виявився пес на кличку Дружок. Троє інших собак на нашу появу не реагували. Можливо, якби це було вночі – була б інша історія. 

Чорнуха на бойовому посту

 На елеваторі додаткова охорона

Можна кинути камінчик в город тих, хто собак підгодовує. Але з іншого боку на Залізничному є багато хлівів та хлівчиків, в яких домогосподарники тримають птицю чи домашню скотину. Тож люди кажуть, що собака там є найнадійнішим замком від злодіїв. Значить, даром він хліб не їсть, стверджують вони. 

Тільки так не повинно бути. Люди не мають ходити з острахом, що їх можуть вкусити.

Хто шукає, той знаходить

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Варвара Орловская

    Місяців два назад проіздила на скутурі в аптеку біля парку. Потрібно було терміново ліки чоловіку. Це було десь 19.30. Напали собаки, які вискочили з парку , один вкусив за ногу. До сих пір ятриться.  На подвір,і маю своіх два собачки,але вони в вольєрі і нвкому шкоди не завдають. А в той час якби був пістолет, постріляла б.
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    Собака є собака❗
    Її інкстинт ніхто не відміняв. Відповідно ситуації вона буде і гавкати, і кусати, захищати і нападати❗
    От тому то і потрібно, щоб у кожної собаки був хазяїн і житло.
    А бродячим -- притулок.Це вирішило б левову частину ,, собачих" проблем.
    Маючи невеликий дохід, моя сім'я , регулярно, щомісяця, перераховувала б кошти на утримання собачого притулку в нашому місті, як би його створили.Думаю, що мене підтримало б чимало простих мешканців нашої громади,можливо, б і організацій. І волонтери знайшлися б, вони і зараз є, і активно діють в цьому напрямку, на постійній основі❗
    Слово за владою міста.💯
  • Администратор Группы Все обо всём

    Отстреливать нужно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up