Вночі з Вінниці у Польщу полетів перший “безвізовий” авіарейс. РЕПОРТАЖ

Вночі з Вінниці у Польщу полетів перший “безвізовий” авіарейс. РЕПОРТАЖ

“Безвізом” скористалися поки лиш 3 людей, усі інші пасажири летіли з візами та “паперовими” закордонними паспортами.
 

Сьогодні, 12 червня, у глуху  ніч, перші вінничани скористалися безвізовим режимом, який стартував тільки вчора, 11 червня. Близько 12 ночі пасажирів цього рейсу зустрічали фуршетом у Вінницькому аеропорту. Відліт був запланований на 00.50.

— Спробуйте шампанське: гарне, французьке, — каже гостям директор аеропорту Ярослав Мазурець.

Відео дня

Щодо нових “безвізових” напрямків директор аеропорту мовчить: каже, що все ще на рівні домовленостей, а тому і озвучувати нові можливості поки немає сенсу.
 

— Більшість все ж їде з традиційними паспортами, але є кілька пасажирів, які їдуть з біометричними. І, дійсно, їм, окрім паспорту, підтвердження мети перебування, та фінансової спроможності, нічого додатково здавати не треба.  Це все та сама історія, що й з візою, просто нема необхідності декларувати її в консульствах та посольствах. Поки у нас, окрім Польщі, Тель-Авів безвізовий та Туреччина, — розповів він.
 

— Поки що зареєстрували 60 людей. В принципі, усе, що треба від пасажирів з біометричним паспортом — так це, власне, сам документ і зворотній квиток, — розповіла журналісту Ольга Гарбазей, агент з реєстрації пасажирів.

Сім’я Боднарчуків — Микола, Катерина та Сашко — у Польщу зібралися у гості.
 

— Я б не сказав, що із введенням біометричного режиму щось значно змінилося. Віза у нас на 2 роки, оформлювали, щоправда, протягом місяця. Їдемо до родичів відпочити. Напевно, пізніше візьмемо біометричні паспорти. Але поки що не бачимо сенсу, — каже батько сімейства Микола.

Тим часом, прямо на вході до аеропорту стоїть Салтан — службовий “бежевий” лабрадор із "шоколадним" носом. Його хазяїн-прикордонник каже: Салтан поки що нічого "кримінального" у валізах пасажирів не знайшов.
 

Заступник начальника відділу прикордонного контролю штабу Могилів-Подільського прикордонного загону Андрій Дейнека розповів журналістам, як прикордонники готувалися до безвізу.

— Контроль який був "до", такий і зараз здійснюється: спочатку прикордонний, потім — митний. Тому громадяни, які їдуть за кордон із біометричними паспортами, проходять ті ж самі процедури, що й ті, які по візі виїжджають.

Зі 120 місць літака “Українських авіаліній”, зайняте було 61 місце. З усіх пасажирів тільки троє осіб полетіли з біометричними паспортами: двоє журналістів та підприємець із Немирова.


 

Діана ГУЛБІАНІ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up