Воєнний стан: на сьогодні на населенні це ніяк не позначилося

Воєнний стан: на сьогодні на населенні це ніяк не позначилося

За словами Президента, він має запобігти повномасштабному вторгненню РФ

Україна перебуває під загрозою широкомасштабної наземної агресії з боку Росії, тому було прийнято рішення про введення воєнного стану. Про це розповів Президент України Петро Порошенко в прямому ефірі каналу "Україна".

Він наголосив, що влада зобов’язана була забезпечити законодавчо право українських військових дати відсіч можливій широкомасштабній агресії Росії. Президент зазначив, що за даними розвідки, кількість російських танків, що розташовані вздовж нашого кордону, зросла втричі.

Нагадаємо, 28 листопада в десяти областях України введено воєнний стан.Це Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області. Причина – збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці. 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Відео дня

Лікарні для допомоги військовим

На Вінниччині визначили шість лікарень, які у разі потреби нададуть медичну допомогу військовим у зв’язку із запровадженням воєнного стану. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, a тaкож інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У цих зaклaдaх військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування і реабілітацію, a після отримання медичної допомоги — військово-лікaрську експертизу. Про це повідомляє в дописі на Facebook в. о. міністерки охорони здоров’я Уляна Супрун.

Список лікарень на Вінниччині:

  • Міська клінічна лікарня № 1, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 96;
  • Міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, м. Вінниця, вул. Київська, 68;
  • Вінницька обласна клінічна лікарня імені М.І. Пирогова, м. Вінниця, вул. Пирогова, 46;
  • Вінницька обласна психоневрологічна лікарня імені академіка О. І. Ющенка, м. Вінниця, вул. Пирогова, 109;
  • Вінницьке обласне спеціалізоване територіальне медичне об’єднання «Фтизіатрія», Вінницький район, с. Бохоники;
  • Комунальне підприємство «Козятинська центральна районна лікарня Козятинської районної ради», м. Козятин, вул. Винниченка, 9.

Переглянути список медичних закладів у кожній області можна на сайті МОЗУ.

У цих закладах всі цивільні жителі отримуватимуть лікування без змін. Водночас у них наявний резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожен заклад охорони здоров’я може прийняти щонайменше 10-15 військових.

За словами Супрун, у регіонах можуть створюватись робочі групи, які зокрема допомагатимуть організовувати процес вчасної госпіталізації і виписки військових та правоохоронців.

Не дайте аферистам скористатися воєнним станом

Марина Тепленко

Увага, важливо!

Розкажіть своїм татам, мамам, дітям, бабусям, дідусям, що робити, якщо до них прийдуть "дядьки" і скажуть, що у зв'язку із воєнним станом їм треба відкрити двері для перевірки будинку, конфіскації майна. Вимагайте у "гостей" документи і викликайте поліцію. Будьте обережні і уважні!!! Аферисти наживаються у всіх можливих ситуаціях. Уже, користуючись нагодою, почали ходити по селах!

Зберігаємо спокій і захищаємо Україну!

Ігор Жданов, міністр молоді та спорту

До уваги спортивної та молодіжної спільноти, представників ЗМІ! У зв’язку з рішенням Верховної Ради України про затвердження Указу Президента України Петра Порошенка щодо введення воєнного стану в окремих областях країни, хочу повідомити наступне:

✔️ПЕРШЕ: Міністерство молоді та спорту працює в штатному режимі: реалізуються молодіжні заходи та проекти, проводяться та фінансуються заплановані навчально-тренувальні збори національних збірних команд, виїзди на міжнародні змагання (крім, країни-агресора РФ), спортивні та фізкультурно-оздоровчі заходи передбачені в Єдиному календарному плані на 2018 рік.

Рішення щодо участі спортсменів-військовослужбовців та офіцерів ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, МВС, Держприкордонслужби, інших силових відомств у спортивних заходах в умовах воєнного стану - приймається їх безпосереднім командуванням.

✔️ДРУГЕ: Указом Президента України НЕ скасовуються жодні спортивні турніри національного та міжнародного рівня, що заплановані до проведення в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Вінницькій областях.

Як і раніше, обмеження щодо проведення масових спортивних заходів можуть застосовуватися лише в разі наявності інформації про серйозну небезпеку для громадян, яка отримана від Служби безпеки України та правоохоронних органів. Міністерство молоді та спорту, відповідні національні федерації з видів спорту та організатори змагань окремо інформуватимуть суспільство про кожен такий випадок. При цьому, зрозуміло, що при проведенні масових спортивних заходів в даний час будуть посилені заходи безпеки.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:57 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up