Вогняне Купала на Талимонівці: випускниця обпекла руку

Вогняне Купала на Талимонівці: випускниця обпекла руку
  • Святкування Івана Купала на “Талимонівському пляжі” зібрали близько шестисот місцевих мешканців і гостей міста. Корективи в свято внесла примха погоди.
  • А коли дощ перестав падати, людей на березі ставка знов побільшало.Тільки відсутність правил безпеки біля купалівського багаття виявили недоліки санітарних служб і поліції

Організували захід приватний підприємець Вадим Рожук та депутат обласної ради Людмила Куликівська. Мета святкового заходу полягала в тому, щоб під час святкування  зібрати кошти для маленької Мілани сім’ї Монастирських. Сама вона перебуває на лікуванні в Туреччині. З іншого боку, як сказала пані Тетяна, одна з присутніх біля водойми: 

— Організація чудова і в багатьох козятинчан відпала потреба їхати святкувати в Журбинці. Далеко все-таки.

Відео дня

З початку дійства серця наших краян веселили наймолодші артисти. Хореографічний колектив “Журавонька” садочка № 2 виконали композицію з символами нашої держави.  Продовжили святкову програму колектив бального танцю “Візаві” Надії Бортюк, “Зорянка Арт” родини Машевських. та вокалістка Діана Бондарець. Після їхніх виступів артистам дали відпочити. 

Для найменших святкуючих провели розважальний конкурс під назвою “ігри патріотів”. Спочатку на умовний ринг вийшли обидва Нікіти. Вони мішками з пухом били один одного по ногах та тулубу. Повторили таку процедуру дівчатка Яна з Дашею. Потім діти розділилися на дві команди і стали на естафету в мішках. Дорослим так сподобався дитячий конкурс, що запропонували провести конкурс для дорослих. У танцювальному конкурсі кращим став Олег. Він за перемогу отримав пляшку шипучого напою. У іншому конкурсі для дорослих взяли участь Світлана, Ольга, Настя, Наталія, чиясь кума та Віктор. Вони провели вікторину знань свята Купала. Серед запитань було, чим завершується свято. Правильна відповідь — Купальською вечерею.

Відпочилі артисти знов піднялися на сцену. Коли ведучий програми почув назву колективу “Зорянка

Арт”, навіть перепитав у танцюристів. Та коли пересвідчився, що “Зорянка” виступає двома-трьома групами об’явив номер. 

 Ще чекали свого виходу на сцену “Візаві” Діана Бондарець, Аліна Васалаті, а на голови святкуючих стали падати перші краплі дощу. Молодь з маленькими дітьми в пожежному порядку покинула купальську водойму. Коли дощ став сильнішим, три четверті святкуючих стали розходитись по домівках. На сцені з’явився “Водяний” з казковими персонажами (язик не повертається назвати українок відмами) навіть у день Купала.

Після дощу

Злива, що тривала хвилин з 20, розігнала майже всіх святкуючих. Самий раз було запускати важку вокальну артилерію. Співачка, яка вийшла на сцену, лауреат багатьох конкурсів і відома не тільки на Козятинщині. Олена Пантєлєєва виконала півдесятка українських пісень, за що отримала аплодисменти від шанувальників її таланту. Після чого вона поступилася місцем на сцені голосу Країни Артему Кондратюку. З його виступом завершилась вокально-хореографічна програма і почалась театральна.

Вогняне шоу і купальське багаття

Після “Вогняного шоу” у виконанні Вінницького театру вогню підпалили купальське багаття. Коли поліна перегоріли, то розсипались на більшу від передбаченої площі. Через багаття стали стрибати молоді неодружені пари і одинаки, які хильнули оковитої. Організатори, їх асистенти намагалися навести лад біля багаття, тільки їх не чули. Під час парного стрибка цьогорічних випускників школи, їм на зустріч стрибнула дама-одиначка. Зіштовхнувшись у повітрі, обидві дівчини приземлилися в багаття. У випускниці школи сильні опіки руки. Доля іншої жінки невідома.

Як рятували потерпілу

У рятувальників, до яких ми ставимося з великою повагою, не виявилось протиопікової аптечки. У аптечці, яка є у них, немає протиопікових засобів. Вдумайтесь, рятувальники, які виносять людей з палаючих осель, не мають необхідних засобів від опіків. Коментар з цього приводу рятувальники дали на рівні приватної розмови.

Стражі порядку спрацювали неякісно, мабуть були впевнені, що їхня присутність біля вогнища була не обов’язковою. У момент падіння дівчат у вогняне коло, їх не було біля місця події.

Медпрацівники після медреформи Уляни Супрун зняли з себе присутність швидкої допомоги на спортивних майданчиках та на святкових заходах. Але на місці події повинен бути присутнім ангел-спаситель в червоному комбінезоні. Чому його не було, ми звернулися в Козятинське відділення швидкої допомоги. Нас вислухали і надали електронну адресу головного лікаря швидкої допомоги. Ми скористалися послугою, правда, відповіді по електронці не отримали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alexandr Mironov

    Для такого заходу потрібні не тільки гроші для підняття рейтингу. але і мозги щоб забезпечити безпеку . а не звинувачувати Супрун. та мабуть це не для РОЖУКА та КУЛИКІВСЬКОІ...
  • Alexandr Mironov

    ДЛЯ ТАКОГО ЗАХОДУ ПОТРІБНІ НЕ ТІЛЬКИ ГРОШІ ДЛЯ ПІДНЯТТЯ СВОГО РЕЙТИНГУ . АЛЕ І МОЗГИ ЩОБ ПОДБАТИ ПРО БЕЗПЕКУ...Рожука і Куликівську це нецікавить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up