Володар Суперкубка, Кубка області та срібний призер чемпіонату на розтяжці

Володар Суперкубка, Кубка області та срібний призер чемпіонату на розтяжці
  • З самими гравцями Козятинського «Моноліта» все добре. Всі вони й надалі готові були прославляти наше місто на спортивній арені вищої ліги аматорського футболу Вінниччини. Тільки за відсутності фінансування команда «Моноліт» знімається з усіх турнірів, які проводяться під егідою обласної Асоціації футболу. Самі гравці потрапили під розтяжку. Їх розтягують в команди, які хочуть підсилитися, і в команди міст, де хочуть футбол відродити.

►Голосування на виконкомі футбольної Асоціації Вінниччини

Остаточним акордом великої команди перед її розпадом стало визнання найкращим гравцем сезону монолітовця Дмитра Кобернюка та кращого тренера Павла Луцюка. Їх нагородили грамотами та пам’ятною статуеткою у вигляді кубка минулої п’ятниці, 13 серпня у конференц-залі готелю «Поділля». Там пройшов розширений виконком обласної Асоціації футболу. 

Відео дня

►Кращий гравець сезону  футболу Аматорів Дмитро Кобернюк

Які питання розглядали на виконкомі, ми запитали у голови Козятинської федерації футболу Олександра Шевчука.

— На засіданні затвердили результати минулого чемпіонату Вінниччини серед дитячо-юнацьких команд і Регламент аналогічних змагань у новому сезоні. Було вирішено подарувати по 10 футбольних м’ячів кожному колективному члену обласної Асоціації футболу, — розповідає Олександр Шевчук. — Також такі комплекти отримають збірні області, Вінницький міський Палац дітей та юнацтва, Центр реабілітації інвалідів «Поділля» та учнівська Спортивна спілка.

►Кращий тренер Павло Луцюк

За «Моноліт» на виконкомі згадували?

— Згадували «Моноліт», як володаря Кубка області і срібного призера минулорічної першості. Члени виконкому затвердили звіти комітетів, план заходів до 30-річного ювілею Української асоціації футболу (УАФ) у Вінницькій області. Йшлося про новий сезон обласних змагань серед аматорів. Планується, що кількість команд зросте до 17 (на 4 більше, ніж у минулому сезоні). Серед новачків, очікується «Нива-» (Вінниця 2)—, резерв команди майстрів. Насамкінець обговорили цікаві проекти, що будуть реалізовані за підтримки обласної Асоціації футболу. Зокрема, третього вересня у нашому місті стартує Всеукраїнський фестиваль дівочого футболу і тренерський семінар за участі фахівців УАФ.

►Ветерани Моноліта на стадіоні в Пулинах

Олександре, розкажіть про сьогоднішню гру ветеранів «Моноліта». з «Фанатом» Пулини. Сьогодні 15 серпня стало відомо, що ви вийшли у фінальну пульку чемпіонату ветеранів.

— Так, ми сьогодні програли в матчі, який мали вигравати. Ми мали велику перевагу над суперником у всіх компонентах гри. Пропустивши м’яч на початку матчу у свої ворота ми не використали 7 моментів для майже 100 відсоткове взяття воріт. Дві поперечини після наших ударів зіграли за суперника, три виходи на ворота суперника сам на сам. Добре, що нам попри поразку вистачило запасу міцності очок в турнірній таблиці. Ми залишилися третіми в групі Південь тому, що наші конкуренти очок в останньому турі також не набрали.Тепер будемо готуватися до фіналу, який починається майже через місяць 12 вересня.

І останнє запитання: футболісти «Моноліта» без футболу сидіти не будуть. Якщо Козятинській міській раді футбол який демонструють зірки аматори не потрібний  Їх підпишуть футбольні функціонери інших команд і будуть раді висококласним футболістам. Наочний приклад Дімі Кобернюку пропонували контракт в стінах виконкому. Хто буде представляти маше місто на футбольній арені області?

— Отримали фінансування «Локомотив» і «Леви». Який буде футбол — побачимо, — сказав голова Козятинської федерації футболу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Геннадий Ткачук

    Труднощі даються для того щоб стати сильнішими ,все що робив Фк «Моноліт» він це робив для слави рідного міста
  • Олександр Байбак

    Гарна, сильна команда, шкода

keyboard_arrow_up