День святої Катерини: ТОП-5 популярних ворожінь на долю і судженого

День святої Катерини: ТОП-5 популярних ворожінь на долю і судженого

Ворожіння на Катерину: як правильно ворожити в цей день

Щороку 7 грудня у православній церкві шанується День святої великомучениці Катерини. В цю дату святкують свої іменини всі Катерини за церковним календарем. А ще цього дня дівчата здавна ворожили, щоб дізнатися, яка у них буде доля, коли чекати на заміжжя і хто стане судженим. Причому, час дівочих ворожінь тривав до самого Дня святого Андрія, 13 грудня. Як правильно ворожити на Катерину, читайте в нашій статті.

  • Ворожіння про судженого в ніч на Катерину

У ніч на 7 грудня дівчата готували 12 аркушів паперу, на яких писали чоловічі імена. Один аркуш залишали порожнім. Потім клали їх під подушку, а вранці у День Катерини витягали навмання один із листочків. Яке ім'я випало – так і зватимуть майбутнього чоловіка. Якщо ж попадався порожній аркуш – значить, до весілля ще далеко.

  • Ворожіння в День Катерини на нареченого

Незважаючи на Різдвяний піст, дівчата в старовину влаштовували посиденьки на Катерину. А після вечері брали зі столу скоринку хліба і перед сном клали її під подушку зі словами: «Суджений мій ряджений, приходь скоріше, нагодую тебе». Після цього замовляння дівчині уві сні обов'язково приходив її наречений.

Відео дня
  • Ворожіння в День святої Катерини на судженого

У цей день дівчата звичайне вмивання перетворювали на справжній ритуал і намагалися вгадати, хто буде їхнім судженим. У таз наливали воду, зачерпували рукою, вмивалися і стежили за брижами на поверхні води. Якщо вона швидко заспокоювалася, то зустріч із судженим буде швидкою. А хтось навіть намагався у відображенні розгледіти обличчя свого нареченого.

  • Ворожіння в На Катерину про багатство

Для такого ворожіння брали крупу, насипали в миску і закопували в ній різні монетки. Потім кожна дівчина по черзі запускала руку в миску. Якщо витягала срібну або золоту монетку, то на неї чекало багате життя, а якщо мідну – це означало скромний достаток в її майбутній сім'ї.

  • Ворожіння на Катерину по вишневій гілочці

Одне з найпопулярніших ворожінь на Катерину. У день 7 грудня потрібно зірвати вишневу гілку, загадати про свою долю і поставити вдома у воду. Якщо гілочка зацвіте до Різдва Христового, 7 січня, то в наступному році можна готуватися до весілля. Якщо ще й бруньки набухнуть, значить, незабаром після весілля народяться діти. А от якщо квіти не з'являться до Маланки, 14 січня, то весілля буде ще нескоро.

Опитування

А Ви вірите у ворожіння на Катерини?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up