Впіймати на «гарячому» паліїв: рятувальники «прочісують» села та штрафують за спалення сухої рослинності

Впіймати на «гарячому» паліїв: рятувальники «прочісують» села та штрафують за спалення сухої рослинності

Маєте намір палити суху рослинність —  готуйтеся віддати три тисячі гривень! Саме такою є мінімальна сума штрафу для пересічних громадян за самовільне випалювання рослинності або її залишків, і, навіть, на власних присадибних ділянках теж.

Попри чималі суми та численні застереження надзвичайників про сувору заборону спалювання торішньої сухої рослинності та сміття, люди продовжують провокувати пожежі на відкритих територіях. Свідченням цього є результати рейдів, які ДСНС-ники проводять регулярно на території Вінниччини.

Спільно з екологами та представниками Нацполіції, надзвичайники «прочісують» найвіддаленіші населені пункти області, аби не лише пояснити та застерегти людей про можливі наслідки від провокування загорянь в екосистемах, а й впіймати на «гарячому» паліїв.

Відео дня

Проводять рейди

Як інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області 21 березня в селі Сальник Калинівської територіальної громади Хмільницького району, під час превентивного заходу рейдова група виявила одразу декількох порушників, на яких на місці склали адміністративні протоколи. Ще з понад двадцятьма місцевими жителями, рятувальники провели роз'яснювальну роботу.

Люди  такі рейди  рятувальників підтримують

 

Опитування

На вашу думку потрібно штрафувати паліїв?

Слід додати — поліцейські нагадують про штрафи та покарання за спалювання сухих рослин

Нагадаємо — рятувальники повідомляють — В області почали палити суху траву та очерети. Горіло і в нашому районі

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (64)
  • Людмила Благодир-Рижова

    Мабуть мається на увазі сухостій і береги, бо горить все навкруг, а там же ж весною гніздяться птахи і виводиться молодняк, а люди спалюють їх разом з сухостоєм.
  • Ксения Апремская

    Це все шо вони вміють. ….
  • Ярослав Горецкий

    +
  • Людмила Козачук

    Дихати димом шкідливо! А те що ми їмо, коли пишуть то те завезли не качествене то ще щось! І нікого не хвилює, і не заберають цей товар і не штрафують! Їм би тільки штрафи збирати! А от коли їдеш з Києва до Фастова то просто ужас смітники вздовж ! То це красиво! А щоб цим зайнятись немає ніяких служб!

    Раиса Антипенко reply Людмила Козачук

    Людмила Козачук, 100000%

keyboard_arrow_up