«Враження неперевершені»: козятинчани, які потрапили на зйомки серіалу «Кріпосна» поділилися своїми емоціями

«Враження неперевершені»: козятинчани, які потрапили на зйомки серіалу «Кріпосна» поділилися своїми емоціями

На козятинському вокзалі сьогодні незвично-історично. Тут ходять дворянки та пани, стоять карети, повно вантажівок з написом «Телебачення», люди з камерами та телевізійним спорядженням.

Ми побували там близько 12.00. Зйомок ще не було, адже чекали на прибуття головних героїв. Але по двору вокзалу та в середині приміщення вже прогулювалися у гарних вбраннях актори для масовки з Козятина. Жінки та дівчата — в пишних платтях та капелюшках, з гарними зачісками та гримом, а чоловіки — в костюмах, які відповідали тій чи іншій ролі.

Поки ще йшла підготовка до зйомок, актори смакували каву та фотографувалися у своїх образах. Так, козятинчанку Юлію Загалевич, якій запропонували взяти участь у масовці, вбрали у дворянку. 

Відео дня

— Враження неперевершені, — розповіла нам Юлія. —  О 7.00 ми вже були всі тут. О 8.00 пішли на грим, нас переодягнули. Було пару дублів, які були зняті вимушено.

Юлія каже, що подібні зйомки для неї не вперше. Що стосується самого серіалу, то перший сезон «Кріпосної» дивилася, другий також буде.

На знімальному майданчику ми поспілкувалися зі ще однією акторкою, учасницею козятинського аматорського театру Оленою Міщук. На зйомки вона потрапила також по запрошенню

— Вікторія Хоманець мені прислала повідомлення, що збирається група на зйомки «Кріпосної», — каже Олена. — Непогана паняночка вийшла (посміхаючись сказала про свій образ Олена). Макіяж мені не робили, тому що має бути максимально природній образ. Знаю одну панянку, в якої були нігті нафарбовані червоним кольором, то вона їх заклеїла пластирем, щоб не відходити від образу.

Хвилювання, як такого Олена не відчуває. Каже, почувається як риба у воді. Дівчина розповіла також, що зйомки на козятинському вокзалі відбуватимуться один день. Для цього запросили 40 козятинчан, які отримали свої ролі у масовці. А ще вона зустріла тут кілька людей, які приїхали до нас з Бердичева, щоб теж спробувати себе у ролі акторів.

На фото Кирил Долечек (ліворуч) та Руслан Пахомі (праворуч)

Встигли поспілкуватися зі ще одним учасником масовки, актором місцевого театру козятинчанином Кирилом Долечеком.

— Мені дуже подобається, — сказав Кирил Долечек. — Наш вокзал є архітектурною пам'яткою 19 століття і коли він наповнився людьми, які одягнені по стилю того часу — це дуже класно. 

Були тут і актори, родом з Одеської області та Києва, які свої ролі мали зіграти вперше. Серед таких Руслан Пахомі. Він тут в ролі вищої знаті, тобто пана. Має спеціальність кухара-кондитера-офіціанта, наразі працює барменом. 

Був тут і 70-річний Віктор з Києва, який сказав, що він «человек Алисочки».

Окрім Козятина, зйомки серіалу відбуваються у найвідоміших місцях України: Києво-Печерській лаврі, музеї ім. Гончара, особняку Уварової і будинку-садибі Зайцева (Київ), Історико-культурному заповіднику Качанівка (Чернігівська область), Будинку письменників, музеї народної архітектури та побуту України Пирогово, Переяславі, історико-культурному комплексі Замок Радомисль (Радомишль).

Додамо, що серіал «Кріпосна» побив рекорд останніх шести років для прем'єрного показу телесеріалу на телеканалі СТБ. Згодом стало відомо, що на початку лютого 2019 року за перший тиждень трансляції телесеріалу він очолив топ трансляцій усіх телеканалів у будні.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • юра гусаренко

    Премьера фильма колы
  • Алла Матіщук

    Приємно та дуже гарно
  • Ганна Мусієнко

    Дуже гарно!!!

keyboard_arrow_up