Все добре, коли добрим завершується: як пройшла битва фарбами у Козятині

Все добре, коли добрим завершується: як пройшла битва фарбами у Козятині

Цими вихідними на центральній площі Козятина пройшов розважальний дитячий захід Холі Бум або битва фарбами. В більшості випадків його намагаються провести в червні і приурочити до Міжнародного Дня захисту дітей. У нашому місті його провели в серпні. Батьки дітей кажуть, яка різниця, коли провести захід лиш би діти отримали від нього задоволення. Як то було у нашій розповіді

Ще задовго до початку заходу на площі для дитячих розваг поставили сцену. День неділі 8 серпня видався не дуже спекотним. Тож феєрверки кольорових барвників, які діти підкидали догори, не розчинялися, як іноді буває на дитячих спітнілих тілах. До речі, про «Фарби Холі» організатори запевнили, що вони абсолютно безпечні, не токсичні, мають всі відповідні сертифікати і фарба змивається та відпирається без слідів. Тобто не залишає слідів на одязі та тілі. Разом з тим, про всяк випадок продавці барвників застерегли потенційних учасників ігор «Битви фарб» — бажано на захід одягати світлий одяг, який не дуже шкода «пофарбувати».

А пофарбувати одяг було, чим. Зелена, жовта, помаранчева, синя, малинова, лимонна. От тільки ціна фарби порівняно з іншими містами, де проводився такий же захід в нашому місті була найвищою — 50 гривень за пакет. Якщо в інтернет магазинах такий же пакет купували по 25 гривень, то організатори під видом любові до дітей непогано заробили.

Відео дня

Якщо з підприємливими бізнесменами все зрозуміло, то чому козятинські дітолюби самоусунулись. Адже дитяче свято можна було провести більш цікаво з конкурсами та іграми. Стрибати під музику біля сцени, обсипати один одного фарбою для дітей було цікаво тільки, що ще діти отримали від такого заходу. Багато дітей були представлені самі собі. З батьками були дошкільнята і діти супер батьків.

Ми не запитували дітей чи знають вони, що туалет є в будинку культури, тільки деякі діти брали курс до місця проживання чи в туалет у міському парку. Можливо, діти так собі задумали, але у відсутності біо при масових гуляннях організатори повинні вказати стрілкою, в якому напрямку знаходиться нужник.

Діти на «Битві фарб» отримали задоволення. За батьків відповіла супер-мама Альона. Вона з донькою на такому заході перший раз. Малеча з дітей, які були на площі, нікого не знала тож хотіла обсипати фарбою свою неньку.

Ми такої ж думки, як мама Альона. Діти, які купували фарбу практично купили на захід квитки. Тож оплачена послуга мала бути для дітей значно цікавішою, з продуманими заходами безпеки дітей. Діти, тримаючи в руках фарбу вибігали на дорогу. Добре, що водії, які їхали вулицею Героїв Майдану збавляли швидкість до мінімуму, а могло й інакше бути. Добре те, що добрим завершилось.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач11

    На мій погляд, добре, що у нашому місті для дітей проводяться нові заходи. Погано, що організаторами цього заходу не враховані різні моменти, про які вказано у статті.  Дійсно, до проведення заходіа треба ретельно готуватися.

keyboard_arrow_up