Всесвітній день мотоцикліста

Всесвітній день мотоцикліста

Цього року свято припадає на 19 червня

Традиція відзначати Всесвітній день мотоцикліста з'явилася 22 липня 1992 року, коли відразу в декількох країнах ентузіасти, залишивши автомобілі в гаражах, вирушили на роботу на мотоциклах і скутерах.

Спочатку день так і називався — Ride to Work Day, що можна перекласти з англійської мови як “На роботу на мотоциклі”, і лише пізніше поступово перетворився в День мотоцикліста.

В середині 1990-х років в акції брало участь, за результатами добровільної перепису, вже понад 5 тисяч осіб.

Відео дня

У 1997 році відкрився офіційний сайт Всесвітнього дня мотоцикліста (ridetowork.org), який служить основним майданчиком, на якій любителі мототранспорту спілкуються, обмінюються думками і досвідом експлуатації “сталевих коней” і, звичайно, готуються до щорічної акції.

До 2000 року акції влаштовувалися абсолютно неформально: для цього було достатньо позначити дату на спеціальному сайті і домовитися там же з однодумцями.

Пізніше з'явилася некомерційна організація Ride To Work Inc., яка надає юридичну і технічну підтримку мотоциклістам в США і Європі. Представництва цієї організації є і в Росії; також вона працює в Канаді, Мексиці, Еквадорі, Пуерто-Ріко, Ізраїлі, на Філіппінах.

Цікаво, що до 2008 року датою Дня вважалася третя середа липня, але з 2008 року День мотоцикліста був перенесений на третій понеділок червня. Зміна дати було зроблено для того, щоб вибрати кліматичні умови, найбільш сприятливі для мотоциклістів всього світу. Сприятливі кліматичні умови, в свою чергу, дозволяють взяти участь в акції найбільшою кількістю мотоциклістів.

В якості основної мети акції її організатори називають необхідність заявити про права мотоциклістів, не ущемляючи прав інших учасників дорожнього руху. Це у байкерів цілком успішно виходить. На їхню користь говорить, наприклад, той, що мотоцикли зменшують ризик виникнення пробок на дорогах, не вимагають багато місця для парковки і споживають мало пального, а це позитивно позначається на стані навколишнього середовища.

Вітаємо мотоциклістів зі святом!!! Рівних вам доріг та надійних залізних коней!!!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни 09:24 Цей день в історії, 15 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 09:20 Стоматології Козятина: де отримати якісні послуги? (партнерський проєкт) 08:30 День жалоби: Козятин прощається з молодим військовим Євгеном Прусом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up