Всесвітній день пошти місцевого гатунку

Всесвітній день пошти місцевого гатунку

Працівники галузі поштового зв'язку 9 жовтня відзначають професійне свято - Всесвітній день пошти

Не оминуло свято й Вінницьку дирекцію, проте цьогоріч акценти святкування дещо змінилися: відзначення професійного свята керівництво Вінницької дирекції перенесло до Центру поштового зв’язку № 2 (Калинівка), що постраждав 27 вересня від вибухів та пожежі військових складів з боєприпасами поблизу райцентру.

Директор Вінницької дирекції Наталія Костюк привітала колектив Центру зі святом, відзначивши, що найголовніше, що в цій драматичній ситуації не постраждали люди, та зауваживши, що цього року всі колективи підтримали ініціативу відмовитись від святкувань, заохочень і спрямувати кошти на допомогу потерпілим. З нагоди свята відзначено кращих працівників центру, а саме: Грамотою Вінницької дирекції нагороджено начальника центру Наталію Мідяну, а також подяки Вінницької дирекції отримали 10 працівників, які взяли найактивнішу участь у ліквідації наслідків лиха.

До привітання приєднались заступник генерального директора з персоналу Лілія Бушіна та директор департаменту підбору та адаптації персоналу Тетяна  Кремінська. Вони привітали та відзначили, що всі поштовики країни в ці важкі часи співчували і були з калинівчанами поряд думками. «Весь цей складний час ми разом з нашими працівниками. Я пишаюсь тим, що працюю поряд з такими людьми, з такими мужніми та сильними духом жінками, які в надзвичайних умовах проявили себе мужніми, витривалими бійцями,» - зауважила Лілія Олександрівна та вручила матеріальну допомогу сімом потерпілим поштарям з села Павлівки.

Відео дня

Не обійшла своєю увагою свято і районна рада, яка, до речі, багато років поспіль тісно співпрацює з місцевими поштовиками і неабияк підтримує їх матеріально. От і цього року коштом субвенцій із районного бюджету було придбано 10 велосипедів та поштові сумки для всіх листонош району. Голова районної ради Василь Поліщук, який завітав на урочистості, пообіцяв і надалі не забувати про потреби працівників поштового зв’язку, заразом прозвітувавши про стан ліквідації наслідків аварії.

Були цього дня і заохочення з боку райдержадміністрації та міської влади.

Святкові побажання, щирі слова подяки, які гідно несуть високе і почесне звання працівника поштового зв’язку, за їх сумлінну і ефективну працю, високу професійну майстерність, людяність, доброзичливість, а головне – вміння разом, спільними зусиллями долати будь-які труднощі та лиха, домінували на цьому зібранні.

Всесвітній день пошти – один з міжнародних  днів, що відзначають в системі Організації Об’єднаних Націй у день створення  союзу. Так , 9 жовтня 1874 р. на першому Міжнародному Поштовому Конгресі представники 22 країн підписали Бернську  угоду, створивши  Загальний поштовий союз, який через стрімке збільшення кількості країн було перейменовано на Всесвітній поштовий союз. Тепер 9 жовтня вест світ святкує Міжнародний поштовий день. А з 1 липня 1948 року ВПС став спеціалізованою установою  Організації Об’єднаних Націй, що наочно підтверджує затребуваність та велику вагу поштової галузі в міжнародному просторі.

Пошта – це зв'язок, зв'язок думок та прагнень, незалежно від відстані, мови, національності.

Тетяна Гузь, начальник центрального відділення поштового зв’язку м. Козятин

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up