Вшанування пам’яті Небесної сотні по-козятинськи

Вшанування пам’яті Небесної сотні по-козятинськи

20 лютого, Україна згадує героїв Небесної сотні, які загинули під час Революції гідності зимою 2014 року.

На початку революційних подій, нікому і в голову не могло прийти, чим усе це обернеться… Слова «Слава Україні! Героям Слава!», що видавалися простим вітанням, набули нового й особливого значення. Справжні бої розгорталися в центрі Києва 18-20 лютого 2014 року у Києві на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі, майдані, у Маріїнському парку!

У Козятині на заходах з приводу третьої річниці загибелі Небесної Сотні були присутні учні козятинської школи-ліцею, волонтери, представники влади та усі бажаючі, які знали про захід. Зал був досить щільно заповнений, не дивлячись на деяку таємність цієї зустрічі.

Розпочали вечір з національного гімну України, вшанували хвилиною мовчання загиблих побратимів та поклали квіти до імпровізованого меморіалу.

Відео дня

На сцену запросили козятинських волонтерів. Потім слово надали чиновникам.

Було сказано дуже багато теплих та зворушливих слів. Пригадали події трирічної давнини.

Співачка Антоніна Якобчук завершила вечір ліричною піснею.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

PS від редакції: В порівнянні з іншими містами України, козятинський захід виглядав досить скромно. Чим це викликане: небажанням створювати з сумної події свято чи тим, що вечір-реквієм провели лише для “галочки”?



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up