Всохлу грушу у самісінькому центрі не зрізають роками

Всохлу грушу у самісінькому центрі не зрізають роками
  • У січні цього року в місті почали формувально-санітарну обрізку зелених насаджень.
  • Та, схоже, не всі дерева, які потребують обрізки, потрапляють у поле зору комунальників.

Останнім часом тема обрізки дерев — одна з болючих у нашому місті. Ми пишемо про це вже тричі за останні два місяці. Почалося все ще в січні, коли комунальники стали проводити формувальну обрізку у міському сквері. Декілька дерев підчистили так, що від них залишилися самі стовбури. «Після такої обрізки дерев у парку не буде», — казали нам козятинчани, які телефонували до редакції. Втім в Управлінні житлово-комунального господарства пояснили, що це вимушений крок, тому що дерева давно не кронували. Минув час і в лютому комунальники навідалися до скверу знову. Відтак формувальна обрізка продовжилася. І знову від дерев позалишалися самі стовбури — всі верхні гілки пішли під ніж. Санітарну обрізку мали проводити ще й у зоні відпочинку на Водокачці, втім туди комунальники з пилками поки не дісталися.

Те, що серед зелених насаджень як у сквері, так і в зоні відпочинку на Водокачці, чимало аварійних — ніхто не сперечається. Адже вже не раз були випадки, коли під час шквального вітру в парку відломувалися цілі стовбури і падали просто на пішохідні доріжки. Та, схоже, деякі дерева, які потребують обрізки, залишаються поза увагою комунальників.

Днями отримали телефонний дзвінок від нашої читачки. Жінка каже — просто посеред площі росте аварійне дерево, але його ніхто не бачить.

Відео дня

— На площі стоїть суха груша, здоровляча, висока і вона суха вже три чи чотири роки, — розповідає жінка. — Але наша мер ходить по цій площі і цієї груші не бачить, тільки бачить свіжі дерева, що можна зрізати. Я хочу вам скинути фотографію, може вона в газеті побачить, увагу зверне, може зріже його вже. Скоро зима закінчується, може на дрова пригодиться хоча б та груша.

Як і обіцяла, читачка надіслала нам світлину висохлої груші. Вона росте на зеленій зоні у тій частині площі, що йде вздовж вулиці Пилипа Орлика. Ми, в свою чергу, звернулися до Управління житлово-комунального господарства і запитали, чи планують цього року на площі робити формувальну та санітарну обрізку дерев.

— За зелені насадження несе відповідальність балансоутримувач об’єкту благоустрою, — каже Іван Вовкодав, начальник Управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради. — Він може звернутися з приводу обрізки дерев до нас, або зрізати дерево самостійно. Балансоутримувачем площі, якщо не помиляюся, є відділ культури. Наразі розроблений проект реконструкції площі, який передбачає оновлення зелених насаджень. Щоправда, фінансування поки що не виділено.

 

Читайте також:

Комунальники продовжили омолоджувальну обрізку дерев. Чи необхідна вона?

Аварійний районний будинок культури знесуть чи все-таки залишать?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Моя Европа

    Наче дорослі люди а в казки вірите, війна буде доти доти це буде вигідно, наші чорти на цьому заробляють стільки, шо внуки внуків працювати не будутьв:) нас так фінансує Європа, що без цього б украіна впала б вже через 3-4 місяці війни влада нічого не робила не робить і не буде робити нажаль це реальність ! Не тіште себе фантазіями
  • Виталий Жуковский

    коли я прочитаю.в м.Козятині.висаджено 2 тис дерев ,не спидяно ,а висаджено
  • Козятин Вело

    На зріз груші треба від 300 до 600 тисяч,ще не вирішили))
  • Олександр Шумський

    В двох соснах заблукали! Проект площі є, фінансування немає!? Якби ця груша добре горіла її б зрізали в першу чергу. На ремонт Героїв Майдану заклали 60 млн., площа знаходиться на цій вулиці, на її ремонт грошей немає. Як це робити ремонт прилеглої вулиці і не ремонтувати площу, щось не сходиться!

    Tatiana Mishchuk reply Олександр Шумський

    Сергей Сиваковский напишете про результат звернення

    Геннадий Ткачук reply Олександр Шумський

    Сергей Сиваковский то вперед ,бо  ті структури які ви написали знаходяться на державному бюджеті ,а мерії мають власні гроші .Мерії м.Вінниці ,м.Мукачево  і деякі інші схожими  до ваших пропозицій питаннями займалися і фінансували .А от чи дадуть вам в нашому ТГ цікаве питання ,в нас зараз головне будинок культури за 3,8 мл. Зруйнувати під ідею платної автостоянки .Але оперативні джерела повідомляють ,що там мають намір будувати «Сільпо « тому куди їм до ваших проектів .Але спроба не глоба ,може буде вдала проба

    Сергій Сиваківський reply Олександр Шумський

    Геннадий Ткачук Слухайте, а це ідея)

    Геннадий Ткачук reply Олександр Шумський

    Сергей Сиваковский а в мерію написали ?

    Сергій Сиваківський reply Олександр Шумський

    Геннадий Ткачук Все вірно, держава мала б це робити, вона і робить.
    Дає базовий мінімум.
    Однак для перемоги меншими силами над кратно переважаючим ворогом повинен бути максимум забезпечення.
    Я чесно не  дуже розуміюсь на законодавчих тонкощах, але знаю, впевнений і переконаний, що якщо захотіти то вихід можна знайти, головне бажання допомогти армії.
    Ви ж і самі розумієте-це Третя світова.
    Попередні тривали 4 та 5 років.
    Чому ця має закінчитись восени лише через 1,5 роки.
    Бо ми так хочемо?
    Ні, це буде наш Афганістан,  В'єтнам чи Корея.
    Якщо ми не потроїмо допомогу армії, то наступний "Бахмут" буде значно західніше.
    Сподіваюсь на розум  управлінців усіх рівнів.
    Написав відповідні звернення в РДА, ОДА, міністерства.
    Чекаю відповідь.

    Ирина Орлова reply Олександр Шумський

    Сергій Сиваківський так, Сергію, підтримую ...буде МИР, будуть бюджети розподілятись...і плани будуть на завтра... Але, маємо АЛЕ... Буде МИР, будуть існувати і ТГ, і вода буде, і площа,... і ВСЕ буде!
    А Мир, на жаль, занадто дорогою ціною обходиться... Тримаймося🙏💙💛

    Геннадий Ткачук reply Олександр Шумський

    Сергей Сиваковский ну наприклад воду чисту ,про яку мріє вся громада всеж треба рішення прийняти .Бо це також життя і здоров’я населення нашого ТГ .А військовим слід виділяти кошти враховуючи їх офіційні прохання ,які передбачені законодавством і погоджені з МО

    Сергій Сиваківський reply Олександр Шумський

    Олександр Шумський А я взагалі проти всіх ремонтів та реконструкцій.
    Потрепимо всі.
    60 млн грн це 300 машин для ЗСУ.
    Це тисячі потрібних речей.
    Знайшов приміром людей які розробили переносний протидроновий РЕБ.
    4000$.
    Хоча б по одному на підрозділ закупити, а де взяти кошти?
    В армію вигідно вкладати навіть суто економічно.
    В районі 60 загиблих це 800 млн грн виплат пішло з бюджету.
    Чим більше збережено життів тим більша екномія.

keyboard_arrow_up