Бібліотекарі у Непедівці розважали маленьких читачів

Бібліотекарі у Непедівці розважали маленьких читачів
Діти були в захваті від вистави. Після перегляду навіть просили сфотографуватися з ляльками

Козятинська районна бібліотека для дітей проводить акцію «Лялькова вистава крокує селом». У її рамках працівники закладу відвідують різні куточки району з ляльковою виставою «Поросятко Чок» та веселими конкурсами. Минулої п’ятниці завітали до Непедівки.

Бібліотекар Наталія Кесарчук зіграла у виставі головну роль. Сюжет чимось нагадує казку «Вовк та семеро козенят» — мама Чока йде у ліс і наказує поросятку не відчиняти нікому двері. Приходить вовк і хоче обдурити Чока, але кмітливому поросятку вдяється його перехитрити.

— Це музична вистава, — розповідає Наталія. — Таке діти краще сприймають, ніж коли герої просто говорять. Мені дуже подобається брати участь у виставах. Бо ти бачиш результат своєї роботи. Діти уважно тебе слухають.

Відео дня

На дітей чекала не лише вистава, а й цікаві конкурси. Фото надане Районною бібліотекою для дітей

Під час дійства доводиться швидко орієнтуватися. Усе як у справжньому ляльковому театрі.

— Був такий момент — поросятко за сценарієм мало провалитися в димар, — продовжує бібліотекар. — Щоб показати, що він забруднився, ми мали швидко натягнути на голову ляльці чорну панчоху.

У виставі зіграло п’ять бібліотекарів. Серед акторів була і завідувачка Дитячої бібліотеки Людмила Фещук.

— Діти були задоволені, — каже Фещук. — Вони викрикували з місць: «О, який вовк вредний!» Там були і менші, і трошки старші діти, але всі були в захваті. Хоча, мені здається, лялькову виставу сприйме і дорослий. Приємно, що це подобається людям.

Після вистави на дітей чекала «Скринька цікавих веселих дійств». Бібліотекарі підготували для малечі ігри та конкурси. Діти відповідали на питання, що їм подобається робити, а що — ні, відгадували героїв народних казок, показували свої таланти, одягали чарівний капелюх, який «читає думки».

 Бібліотекар Тетяна Янковчук малює сонечко і квіти. Фото надане Районною бібліотекою для дітей

Також бібліотекарі організували виставку «Канікули з книгою», на якій представили бібліотечні новинки, цікаві книжки та журнали.

— Діти не повинні думати, що влітку треба тільки гратися, — пояснює мету заходу Людмила Фещук. — Так, літо — це відпочинок. Але дитина має збагатитися і духовно. Ми маємо навчити дітей читати, бо комп’ютер — це чудово. Але книжка — це вічне. Її нічим не можна замінити.

З цією виставою бібліотекарі вже побували у Махнівці.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up