Як через забаганку спостерігача один з кандидатів отримав мінус 19 голосів

Як через забаганку спостерігача один з кандидатів отримав мінус 19 голосів
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Лист до редакції газети «RIA-Козятин»

 

Наш Козятинський район славиться чесністю під час виборчого процесу. Якщо бувають фальсифікації, то тільки на місцевих виборах. Президентські чи парламентські вибори проходять чесно. Тільки це трохи не так. Виявляється в нашому районі є фальсифікація навіть тоді, коли здається, що її немає. І зробив я такий висновок з фактів роботи виборчої комісії однієї з сільських дільниць на виборах 21 квітня.

Там склалася ситуація, що перераховували бюлетені через забаганку спостерігача. Як правило, їх перераховують тільки у випадках, коли є якісь розбіжності в підрахунках використаних бюлетенів та коли сумарна кількість відданих голосів за кандидатів не співпадає з кількістю використаних виборцями бланків. Тоді бюлетені перераховують і ДВК майже завжди находять помилку.

У нашій історії перерахунок бюлетенів дійсно мав рацію. Тільки він спостерігачу на дільниці дав зворотній ефект. Якщо виборча комісія при першому перерахунку бюлетенів керувалася ознаками людського фактору і виходила з позиції якби справедливості, то при повторному перерахунку виборча комісія дотрималася букви закону. І в підсумку від перерахунку було мінус —19 голосів кандидату, якому на думку спостерігача, мали ці голоси добавитись.

Відео дня

Виборча комісія вийшла з честю з такого становища. Тільки на майбутнє потрібно пам’ятати на виборах потрібно завжди слідувати букві закону. Тоді й повторний підрахунок буде відзеркаленням першого.

Можна зробити ще один висновок з цієї історії, що в новообраного президента на місцевому рівні немає команди. Туди поки збіглися ділки які встигли побувати майже у всіх рейтингових політичних партіях. Невідомо чи очистить «Слуга народу» країну від слуг олігархату і божків місцевого рівня чи ні.

Тільки судячи з однієї виборчої дільниці стає зрозуміло, що пристосуванці вже діють і займають ключові позиції для старту парламентських виборів.

Анатолій Козаченко

Нагадаємо:

ЦВК порахувала 100% бюлетенів. Переміг Зеленський
 В 13 окрузі порахували 100% протоколів – переміг Зеленський
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up