Як і чому створився хаос у місті

Як і чому створився хаос у місті

Депутат міської ради, представник козятинського осередку “Самопоміч” Геннадій Панчук на зібранні “Громадянської позиції” детально розповів присутнім, звідки ноги ростуть у козятинського смогу.

Як депутат, він на даний час працює над збором документів для подачі їх у відповідні інстанції для відповідного реагування.
Відомо, що 18 листопада 2015 року Пузир склав присягу як міський голова.
А вже через тиждень, 23 грудня 2015 року, він направляв лист на ТОВ “Центральні теплові мережі”, щоб завести цю теплопостачальну компанію в місто. До того, як став міським головою, був довіреною особою ТК “Енергозбереження” (засновник один і той самий) в судах, банках, всіх органах влади. Керівником підприємств та засновником є пан Бублик.
Навесні 2016 року очільник міста попередив колишніх теплопостачальників, що їх послуг більше не потребує.

Далі було створено комунальне підприємство “Добробут” на чолі з Лівшицем. На баланс цього підприємства було передано майно котелень.

Усе робилося поспіхом.
Уже 3 червня комісія в складі Лівшиця, Вовкодава і фотографа з міської ради Тараса Лукова проводила  інвентаризацію майна однієї з котелень. 7 червня вже без фотографа, але за участю депутата Ясного продовжили інвентаризацію, про що складені акти з підписами та скріплені печатками КП ”Добробут” та управління ЖКГ.  Хоча рішення  виконкому про виділення коштів на виготовлення даних печаток було прийнято значно пізніше, 10 червня.
1 липня КП “Добробут” в особі директора Лівшиця І. Й. надало в користування майно котелень підприємству  “Центральні теплові мережі”, де власником є все той самий Бублик, без конкурсу та передбачених законом процедур.
Через тиждень, 8 липня, було створено ще два нових підприємства “Вінниця теплоенерго”, “Вінниця облтеплоенерго”, і вже 23 липня Лівшиць надав їм в користування решту котелень. Знову ж таки без конкурсу. І знову - засновник Бублик.
Місяць тому рішенням виконкому (воно є на сайті) визначено ще одного теплопостачальника  — “Вінницькі теплові мережі”, і засновником є також Бублик.

Відео дня

За опалювальний період 2016-2017 років екологічною інспекцією було проведено декілька перевірок, які зафіксували ряд порушень: відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин, актів введення в експлуатацію котлів, сертифікатів на лушпиння соняшника, яке використовувалось як паливо.

Але ці перевірки так і не змогли встановити відповідальних осіб теплопостачальних організацій. Навіть направлялись звернення до міського голови та до поліції, але відповідальних так і не знайшли.
Три теплопостачальні компанії “Вінниця теплоенерго”, “Вінницяоблтеплоенерго” і “Вінницькі теплові мережі” мають одну юридичну адресу: вул. Довженка, 2а.

“За збігом обставин” за тією ж адресою розташований продовольчий  магазин (біля тунелю). Ознаки фіктивності очевидні.  Про це знають правоохоронні органи, ними все зафіксовано.
Єдине, що може зупинити цей хаос, цей безлад і свавілля, це тільки люди. Тому що система правоохоронна не працює, у них є всі матеріали, ми викликали на всі котельні працівників поліції, вони складали протоколи, фіксували, що там відходи соняшника, фіксували, що там волога тирса, що це не відповідає заявленим документам.
Розраховувати на ефективність новоствореної тимчасової депутатської комісії не доводиться. Так як більшість її членів - це підлеглі Пузиря. Чи можна уявити ситуацію, коли голова комісії Малішевський визнає незадовільною роботу начальника управління ЖКГ Малащука? Тоді в наступному році його підприємство “100 послуг”, яке регулярно отримує замовлення від міської влади, не отримає жодного. То чи буде він захищати інтереси громади, чи скоріше власного бізнесу?

Результат роботи цієї комісії очевидний: всю відповідальність перекладуть на попередників, а матеріальні витрати - на місцевий бюджет (кошти громади). І ні слова не прозвучить про відповідальність теплопостачальних організацій та відповідальних осіб міської ради.

Усі факти, викладені Геннадієм Панчуком, перевірені в ході нашого журнілістського розслідування.
Дійсно:
за зареєстрованою адресою теплопостачальної організації розташований магазин на Довженка, 2а;
є відповідні акти інвентаризації котелень 3 і 7 червня 2016 року

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up