Як козятинчани Першотравень відмічали

Як козятинчани Першотравень відмічали

Ще не так давно 1 травня було одним з головних свят в Україні. Називалося воно Міжнародний день солідарності трудящих. Потім його переімінували на День праці.

Для молоді це всього лиш додатковий день для відпочинку. Люди, які марширували на парадах вважають, що 1 травня є святом їхньої молодості.

  • Як відзначали наші земляки День праці і свято своєї молодості наша розповідь.

Зазвичай в цей день першими збираються на площі прихильники комуністичної ідеї. Таких ідеологів, які розповідають про ковбасу по 2.20, залишилось мало і умови карантину не дозволяють подібних зібрань. Більшість людей нашого міста переймалися метушнею на ринку — дехто шукав відбірне м’ясо для шашликів, щоб відзначити Першотравень на природі чи в родинному колі.

В минулі роки починаючи з одинадцятої години наші земляки масово йшли в район Водокачки чи до лісу. Цьогоріч козятинчанами можна тільки пишатися — хоч більшість наших краян 1 травня вже й захисні маски поскидали, але великих скупчень святкуючих не влаштовували і вийшли чи виїхали на природу після 15-ої.

Спочатку ми поїхали до лісу, де часто можна зустріти відпочиваючих. До 15 години в лісі ми нікого не помітили. Коли поверталися, зустріли дві автівки, в яких могли бути відпочиваючі. Дев’ять людей включаючи водіїв на весь ліс — це небагато.

Відео дня

 

Саме рибне місце на Водокачці

Безконтактний футбол

Приїхали на Водокачку. Там в більшості випадків прогулювалася молодь шкільного віку. Спортсмени, баскетболісти грали в стрітбол. Любительниця живої природи вигулювала песика. Мабуть, душа в неї добра. До її песика збіглися ще троє безпритульних собак. На волейбольному майданчику стадіону відпочивали дві мами з своїми дітками.

Собачка "Дінді" виконала вправу на відмінно

Песики відчувають добру душу людини

На полі з міні футболу без штучного покриття дівчинка шкільного віку показувала своїй мамі вправи, яких вона навчила песика «Дінді». А школяр Тимофій запускав з татом планер з дистанційного управління.

Молодь вирішила, що два місяці карантину це занадто довго

►Тренування баскетболістів

Серед відпочиваючих, які готувалися до першотравневого пікніка, ми зустріли одну компанію з двох родин, сусідів, друзів і родичів між собою. Це єдина компанія, яка відпочивала з печеними шашликами. На питання, що для них свято 1 травня відповіли, що то незабутнє свято їхньої молодості. Мовляв,л юди були прості, відкриті, доброзичливі. Кожному роботи хватало в своєму місті. Достатньо було одному працювати, щоб можна було тримати сім’ю на плаву.

— А для вас, що означає 1 травня? — запитали наші співрозмовники представника преси

— Якби тодішня влада в кожен районний центр завезла апельсини, людям сільської місцевості видали паспорти, крім грузинського чи індійського чаю на полиці магазинів ще якийсь постави, то було б непогано. Щось було краще, щось гірше, — відповіли ми.

Місцевий Шумахер

На виїзді з водокачки хотіли сфотографувати рибалок та поки перейшли через місток самих рибалок, як вітром здуло. Залишились люди, які прогулювалися з дітьми. 

Вулиця Грушевського після 17 години

Вулиця Героїв Майдану в вечірню пору

В місті після 17 години стало малолюдно. В деяких оселях звучала весела музика. В приватному секторі під виконання пісень з репертуару «Лісапетного батальйону» ансамблю «Калина» та рок-мелодій. Багато сімей смажили шашлики в родинному колі.

В аптеці «Здорова родина» — вологе прибирання

Читайте ще:

Як колись святкували 1 травня у Козятині
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up