Як козятинчани відзначали Різдво і колядували (Фоторепортаж)

Як козятинчани відзначали Різдво і колядували (Фоторепортаж)
Гарну колядку співали Таїса, Настя і Богдан
  • За 10 місяців повномасштабного російського вторгнення в українців накопичились стрес і втома.
  • Чи святкувати зимові свята у військових умовах, на думку психологів, кожен має вирішити сам.
  • Але Різдво — це не тільки святковий стіл, а й традиції і свято дітей, колядки. Як колядували дорослі і діти у нашій розповіді

Найперші колядки співали у храмах нашого міста та селах Козятинської і сусідніх громад. У церкві Покрови пресвятої Богородиці священик разом з церковний хором та прихожанами колядки співали після святкової літургії близько півгодини.  

Ранковою порою козятинська молодь і гості нашого міста з дітьми були на площі. Їх приваблювали Різдвяно-Новорічні декорації, біля яких вони фотографувалися та робили селфі. 

Відео дня

Ближче до вечора на вулицях особливо приватного сектору та по селах нашої громади з’явилися перші колядники. На Білій казармі, на Посьолку, ПРБ, Залізничному вражав широкий репертуар  колядок і вік маленьких колядничків, що зуміли вивчити довгі, як для їхнього віку, колядки.

Що не колядник, чи група колядників — то інша колядка. Деякі господарі навіть запрошували колядників з вулиці до хати. Хорошу, мелодійну колядку співали Таїса, Настя і Богдан. Гарну колядку вивчила 6-річна Єва. Семирічний Гліб, що приїхав на Різдво до бабусі Надії зі столиці, співав колядку-новинку на ПРБ. Господарі, до яких Гліб заходив, вперше почули колядку, в якій згадуються темні вулиці, павербанки, генератори. В кінці колядки — з Божою поміччю наша перемога і мир в Україні. 

Найчисленнішу групу колядників ми зустріли біля магазину «Берізка». Володя, Міша, Надя, Настя, і маленька Іринка чекали на поповнення своєї групи,  до неї мали приєднатися ще двоє колядників.

У Сигналі і Титусівці колядники майже не ходили. Тут дітей ніби й багато, але чи то більшість з них з батьками поїхали в гості чи Різдво тут вже відсвяткували 25 грудня.  

Не чутні були голоси «можна колядувати» і в центрі нашого міста. Можливо, через двері будинків дитячих голосів було не чутно.

На Залізничному з колядниками майже дворовий аншлаг. Ніби на Залізничному також більшість — багатоквартирні будинки, тільки коли колядники там були, їх було добре чутно.

У Іванківцях більше колядників було «за ставом» що ближче до непрацюючого будинку культури та вулиці Новий Світ. Там в середньому на кожного господаря припало близько 8-ти груп колядників. В частині села, що ближче до лісництва, колядників було значно менше.

Читайте також:

Небезпечні погодні умови: на дорогах області ожеледиця та туман

Символ Віри, Надії, Любові. Маленькі козятинчани виготовили різдвяні зірки





 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Пирогова

    Дякую Владу Тучаку всі наколядовані кошти дитина віддала,хлопцям на смаколики,яких планую віддвідати 13.01 в одному із шпиталів
  • Татьяна Алёхина

    І головне, що співали - вивчили гарні українські колядки. Заслухавшись, я просила їх двічі заспівати, вслухаючись  в кожне слово, що несло розквіт, добробут Україні, народу.
  • Олег Петров

    Слава Богу за все!!!

keyboard_arrow_up