Як ліцей-школа стала епіцентром чадного диму

Як ліцей-школа стала епіцентром чадного диму
  • Минулого тижня журналісти нашого щотижневика спільно з екіпажем поліції провели рейд по виявленню паліїв опалого листя. Протокол ні на кого не складали.

Акція мала попереджувальну мету. Тільки в школі-ліцеї попереджувальну акцію зрозуміли по своєму

Цю історію нам розповів громадський активіст-полковник у відставці Микола Панасюк.

— Я в четвер 21 жовтня  йшов з стадіону двором школи додому, — каже пан Микола. — Бачу біля самого берега водокачки вчителі ліцею-школи зносять на купи листя, яке горнули з усієї території школи. Я зупинився, а вчителі й кажуть: «З цим питанням йдіть до директора, гребти листя і зносити на купи це не наша ініціатива»

Відео дня

На що Микола Панасюк, полковник у відставці, запитав вчителів, з якою ціллю вони носять листя не до дорогу, звідки його можна вивезти, а до водокачки, щоб підпалити. Вчителі сказали, що палити листя не будуть. На тому й розійшлися.

Тільки в ніч з 24 на 25 жовтня територію школи ліцею і прилеглі до неї будинки накрив смог диму від тліючого листя.

— Ніч якось перебули, а ранком мав намір піти до місця підпалу, — продовжив пан Микола.

 Коли громадський активіст зібрався в ту не дальню дорогу до нього  зателефонували з цього приводу його друзі полковники, які також були шоковані нічним підпалом. Зібравшись разом стали обговорювати чиюсь безглузду витівку, гадали скільки шкідливих речовин з їдким димом піднялося в повітря. Адже на купі куди зносили вчителі листя були ще залишки від минулих підпалів і все, що могли накидати за сезон байдужі до екології люди

Микола Панасюк зателефонував на 102. Через деякий час йому зателефонували з відділку Козятинської поліції і запитали чи буде він писати заяву за підпал. Активіст в телефонній розмові сказав поліцейським, що він поставив їх до відома

— Чому я маю писати заяву? Приймайте рішення на скільки вистачає ваших повноважень, — сказав пан Микола. — Наряд поліції зловмисників не виявив. Каже, якщо купу листя підпалив хтось сторонній то чому охоронець нічної зміни не викликав поліцію чи не зателефонував до МНСників. Адже школа ліцей до місця підпалу була ближче від нашого будинку. Коли ми кіптяву від диму почули, то охоронець таке велике задимлення не міг не відчути. 

— Я можу зрозуміти бабусю, яка спалює різне бадилля на городі. А це палять педагоги які повинні дітям пояснювати яка шкода від диму тліючого листя, — продовжив активіст

Вислухали ми громадського активіста подякували за його позицію щодо екологічної ситуації в місті та й поїхали у відділок поліції. 

Там нам сказали, що зловмисника не знайдено, а поскільки палія не виявлено, то протокол складати немає на кого. Логічно

Поспілкувалися й директором ліцею школи Оленою Білянець.

— Територія школи не загороджена, — каже Олена Анатоліївна. — Тудою ходять кому треба й не треба. В годину ночі хтось здійснив підпал чи кинув недопалок. Охоронець дійсно мав прийняти рішення і зателефонувати правоохоронцям і МНСникам чого він не зробив за що отримав покарання у вигляді догани.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Євгенія

    Директорка ліцею, щороку так "компостує" листя, а діти наші і ми цим дихаємо. "Гарний" навчально-виховний приклад.
  • Марина Щаблевская

    Тепер гуртом на плановий обхід по збиранню листя з граблями і транспотруванню його до сміттєзвалища або котелен . Захаращені і безхозні території по всьому місту завалені листям та гіллям . Куди його дівати ?

    Читач78 reply Марина Щаблевская

    а вдома сміття ви куди діваєте, під ліжко пхаєте?
  • Читач78

    директор школи каже "тудою ходять", як таке тупе взагалі може наближатись до освіти?
  • Читач76

    Склали протокол завзято.Виявилось- зранку Влаштували собі свято Річкові РУСАЛКИ ! Ті красуні напівгол,Щоб погрітись трішки, Запалили біля школи  Листя на доріжкі. Йшов по ній полковник радо Й дуже здивувався: Чом я маю дихать смрадом? Я ж вакцинувався !!! Не було би  того лиха. Нечисть не казилась. У ліцеї - холодрига ! От і розізлилась...

    Читач78 reply Читач76

    завязуй з водочкой

keyboard_arrow_up