Як оплатити штраф за адміністративне порушення? (Новини компанії)

Як оплатити штраф за адміністративне порушення? (Новини компанії)

Адміністративна відповідальність – це вплив органів влади на людину з так званою виховною метою. Покаранням може бути попередження, громадські, виправні роботи, арешт чи вилучення певного майна, але найрозповсюдженішим є штраф.

Які порушення відносяться до адміністративних?

Адмінпорушення – це проступки, які не завдають значної шкоди. За скоєння не передбачено кримінальної відповідальності, а лише різні види адміністративної, починаючи з 16-річного віку. До порушень серед інших належать:

Які терміни оплати й які санкції за несплату?

Деякі види штрафів (наприклад, безквитковий проїзд у комунальному транспорті) можуть гаситися одразу на місці вручення. Загалом штраф необхідно сплатити протягом 15 днів з дня вручення постанови. Якщо це рішення оскаржувалося, то оплатити варто не пізніше, ніж 15 днів з моменту незадоволення апеляції. У разі відмови, законом передбачено примусове стягнення:

Де взяти реквізити для оплати?

Гроші за адміністративні порушення вносяться на рахунок регіонального відділу Державної казначейської служби України, тобто у бюджет громади, на території якої було скоєно проступок. Реквізити можна взяти у квитанції або на державних сайтах. 

Відомості про ПДР можна подивитися в Дії та на офіційних ресурсах МВС. 

Як оплатити штраф?

Гроші за адмінпорушення держава стягне у будь-якому разу. Щоб не покривати додаткові витрати та пеню, краще погасити проступок своєчасно. Для оплати зверніться у відділення банку, знайдіть найближчий термінал, скористайтеся платіжним сервісом, наприклад iPay.ua, якщо маєте банківську картку та доступ до інтернету.

Щоб сплатити порушення, необхідно обрати розділ «Платіж за реквізитами». На сторінці https://www.ipay.ua/ua/p2r введіть:

Як перевірити оплату?

ПДР-штрафи можна перевірити на багатьох ресурсах: застосунки «Штрафи» і «Дія», телеграм боти тощо. Окрім цього «Дія» показує всі відкриті провадження та їх статус.

Якщо справа розглядалася в суді, до його секретаріату необхідно передати надруковану квитанцію зі сплаченим штрафом. Квитанції, видані сайтом iPay.ua, мають однакову юридичну силу з отриманими в банку.

keyboard_arrow_up