Як “по-новому” вкрасти субсидію, або ж - “Откат по-козлятинськи”

Як “по-новому” вкрасти субсидію, або ж - “Откат по-козлятинськи”

Відкритий лист Козятинському районному управлінню соцзахисту населення

Прислухалась до реклами в засобах масової інформації, а також до пояснення, доданого до заяви та декларації (копію додаю редакції), де сказано: ”Пропонуємо Вам використати право на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг. ...Звертаємо увагу, що з 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення субсидій і форми Заяви та Декларації, що подаються. Ми надсилаємо Вам бланки…” І далі - перелік управлінь соцзахисту Вінницької області. На завершення: “Якщо Ви отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 років, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторного звернення до управління соціального захисту населення та подання Заяви та Декларації”.

Заповнивши надіслані мені бланки Заяви та Декларації, я надіслала їх рекомендованим листом до Козятинського райуправління соцзахисту населення. Субсидію отримала на три місяці - з жовтня 2015 по грудень 2015 року включно.

Закінчився 2015 р. почався 2016 рік… Минув січень - чекаю субсидію на електроенергію… Немає…

Відео дня

Їду в Козятин (до вас, управлінці соцзахисту). Повідомили, що немає розпорядження з Вінниці, а з Києва не виділили гроші. І так продовжувалося довго, поки мені не увірвався терпець і я написала заяву до Міністерства соцзахисту населення України (30.09.2016 р.) та в Вінницьке облуправління соцзахисту (25.11.2016 р.).  У заявах я вказала те, що в надісланому вами додатку говориться, що немає необхідності (див. вгорі) повторного звернення… в 2016 році за отриманням субсидії… (копію додаю - для редакції).

І отримала відповіді: з Вінницького департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, де вказано: “...розрахунок житлової субсидії для Вашого домогосподарства було здійснено управлінням соціального захисту населення Козятинської райдержадміністрації… (і далі розрахунки)... З огляду на зазначене, субсидію Вам призначено у розмірі 4248,97грн, а саме: 3380,17грн - одноразово на придбання твердого палива; 868,80 грн - на оплату електроенергії (по 72,40 грн щомісячно на оплату електроенергії). (Лист за №08-Д-2317-7 від 07.12.2016 р.) Це відповідь мені на звернення до Міністерства.

Майже таку ж відповідь отримала з того ж департаменту на звернення до Вінниці, тільки трішки в іншій “подачі”: “... Отже, житлову субсидію для Вашого домогосподарства призначено у розмірі 4248,97 грн, а саме:3380,17 грн - одноразово на придбання твердого палива; 72,40 грн - на оплату житлово-комунальних послуг щомісячно.” (№ 08-Д-2624-2 від 28.12.2016 р.)

А в цей час, поки чекала відповідей-реагування - отримала з Козятинського райуправління соцзахисту првідомлення про надання субсидій № 018330… з вересня по грудень 2016 року.

Чотири місяці по 72,40 грн - дорівнює 289 грн 60 коп. З листів з Вінниці на оплату електроенергії на 2016 р. виділено - 868 грн 80 коп.

ЩО ЦЕ ЗА ТАКА “ПОДВІЙНА” “АРИХМЕТИКА” в Козятині??? КУДИ ПОДІЛИСЬ 579,20 грн на решту вісім місяців???

Помилка? Не думаю! Напевно, це так званий “откат”? То на чию ж парафію пішли 579,20 грн?

Я знову пишу скарги, звертаюсь на Гарячу Урядову лінію - і знову ті ж  відписки, тільки з поясненнями “по-новому”: ”Розрахунок житлової субсидії для Вашого домогосподарства було здійснено  управлінням соціального захисту населення Козятинської райдержадміністрації в жовтні 2016 року згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скарапленого газу, твердого та пічного побутового палива (зі змінами) на підставі даних, вказаних Вами у заяві та декларації від 29 вересня 2016 року”. (Далі - розрахунки). “...Отже, житлову субсидію для Вашого домогосподарства призначено у розмірі 4248,97 грн, а саме: 3380,17 грн - одноразово на придбання твердого палива; 868,80 грн - на оплату житлово-комунальних послуг (по 72,40 грн щомісячно з вересня 2016 року по грудень 2016 року).

Інформуємо, що відповідно до пункту 14 вищезазначеного Порядку субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива і відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надається на календарний рік. При цьому субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

Тобто, субсидія на оплату житлово-комунальних послуг для вашого господарства була розрахована відповідно до програмного забезпечення на календарний рік, а надавалася з місяця звернення відповідно до чинного законодавства, а саме з вересня 2016 року”... (№08-д-1235-7 від 12.07.2017р. — Вінниця, департамент соц. та молодіжної політики).

І хоч я стара/тупа — як вам цього хотілося б, баба з села, та колись вчилась у школі. Тож розумію, що субсидія була розрахована і справді згідно з програмним забезпеченням на календарний рік, як вказано в “пам’ятці”, доданій до Заяви і Декларації в 2015 році: “Якщо Ви отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторного звернення до управління соціального захисту населення та подання Заяви та Декларації”.

Ви ж, у свою чергу відповідали, що “не положено”. А у мене — ні корови, ні свині, ні паїв, ні трактора, ні машини, нової хати не купила, а живу в тій же самій глиняній — моїй однолітці. Та й пенсія — мінімальна. Це я тепер зрозуміла, що ви працюєте (розраховуєте, нараховуєте), а потім за своїми “схемами” НАДАЄТЕ СУБСИДІЇ.

“Комп’ютер” нарахував мені субсидію з січня 2016 р. (на календарний рік), ви ж думали, що баба походить до вас, походить…, надоїсть… І тоді, згідно з вашими СХЕМАМИ, вся моя субсидія “піде”на “ЧИЮСЬ ПАРАФІЮ”? А коли я почала скаржитися до Міністерства, на гарячу Урядову лінію, то ви вже після: “розрахувавши, нарахувавши” — надали на 4 місяці?

Думаю, що прокуратурі варто було б звернути увагу на ваші МАНІПУЛЯЦІЇ і “СХЕМИ”.

Не з повагою до вас, пенсіонерка, мешканка с. Самгородок Галина Демчук

24.07.2017р.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    соцбез очолює алкашик вован, кореш  партій регіонів і пороха
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування проекту «Пліч-о-пліч» photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up