Як правильно вибрати ортопедичний бандаж для плеча? (Новини компанії)

Як правильно вибрати ортопедичний бандаж для плеча? (Новини компанії)
  • Пошкодження плечового суглоба вимагають тривалої реабілітації. Зазвичай причинами внутрішньосуглобових переломів і вивихів є сильні удари, які виникають внаслідок перевантаження суглоба або супроводжуються патологічним розм'якшенням кісткової тканини (остеопороз).
  • Яка б не була причина травми - щоб мінімізувати ризики посттравматичного ускладнення, необхідно використовувати ортопедичний плечовий пояс.

У мережі магазинів Медтехніка Ортомедіка козятинчани знайдуть широкий асортимент бандажно-корсетних виробів і ортопедичних товарів. Фахівці наших салонів допоможуть вам правильно вибрати бандаж і проконсультують вас з усіх питань.

Види бандажів на плече

Плечові бандажі та ортези застосовуються в самих різних ситуаціях: в післяопераційному, посттравматичному періоді, при комплексному лікуванні патологій зв'язкового-м'язового апарату і т.д. Залежно від призначення, бандаж надає різну лікувальну дію. За призначенням можна виділити наступні типи ортопедичних фіксаторів:

  1. Іммобілізаційні. Стабілізують суглоб і обмежують його рухливість. Це необхідно на етапі загоєння тканин після переломів і будь-яких механічних пошкоджень.
  2. Обмежувальні. Обмежують амплітуду рухів плеча, які можуть завдати шкоди хворому суглобу і спровокувати різні ускладнення.
  3. Підтримуючі. Фіксують плече в правильному анатомічному положенні і обмежують його від зайвих навантажень і перенапруження.

Також ортопедичні фіксатори плеча ділять залежно від ступеня фіксації, яку надають вироби. Таким чином, можна виділити:

  1. Еластичні бандажі. Надають легку підтримку суглоба і знімають з нього навантаження.
  2. Ортопедичні фіксатори середнього ступеня жорсткості. Посилено фіксують плече, частково обмежуючи його рухову здатність.
  3. Ортези та тутори. Жорсткі конструкції з шарнірами, ребрами жорсткості або пластинами, які служать для посиленої стабілізації плеча і повного обмеження амплітуди його рухів.

Ортопедичний виріб необхідного типу і ступеня фіксації має призначатися лікарем на підставі ваших індивідуальних показань. Неправильно підібраний бандаж не тільки виявиться малоефективним, а й зможе нашкодити постраждалій кінцівці, тому перед відвідуванням ортопедичного салону обов'язково зверніться за порадою до фахівця.

Як правильно вибрати ортопедичний бандаж для плеча?

При виборі бандажа на плече необхідно відштовхуватися від ваших індивідуальних показань і особливостей перебігу вашого реабілітаційного періоду. У період відновлення виріб тривалий час контактує зі шкірою, тому важливо, щоб його склад був гіпоалергенним і не викликав у вас роздратування. Також вкрай важливо правильно підібрати відповідний розмір виробу. Деякі моделі ортопедичних фіксаторів призначені для лівої або тільки для правої руки. Якщо вам потрібна універсальна модель - запитайте про це продавця.

Виріб повинен створювати хороші умови для повноцінної реабілітації і оптимально фіксувати пошкоджене плече. У разі лікування дегенеративно-дистрофічних патологій вам підійде еластичний фіксатор або косиночна пов'язка. Лікування пошкоджених зв'язок і сухожиль вимагає більш сильної стабілізації, тому обов'язково враховуйте ваш діагноз при підборі виробу, а також враховуйте протипоказання.

Пропонуємо вам персонально ознайомитися з доступним асортиментом бандажів і відвідати будь-який з найближчих до вас магазинів Медтехніка Ортомедіка. Ми допоможемо вам правильно вибрати бандаж і розповімо про всі особливості кожної конкретної моделі.

keyboard_arrow_up