Як Пузир з Козятина три мільйони ділив

Як Пузир з Козятина три мільйони ділив

До уваги читачів розповідь депутата міської ради Євгенія Белінського про останню позачергову сесію міської ради Козятина, яка відбулася 12 квітня 2017 року у сесійному залі Козятинської міськради, та відео автора про події, які відбувалися

"Є такий мультик - «Як козаки за сіллю ходили», я ж вам хочу розповісти реалії Козятина - «Як Пузир 3 000 000 грн ділив». 

Сесія проводилась, як і завжди, при «демократичному очільнику» за канонами диктатури: перелік порушень просто зашкалює. 



Виділити 1 млн грн на сміттєсортувальну лінію без проектно-кошторисної документації? Та будь ласка. Але є ще більший абсурд: водночас виділяти 80 000 грн на цю саму ПКД. Тобто, документація ще не готова, але ви давайте «на касу» 1 000 000 грн коштів громади, а ми вже самі потім за 80 000 грн скорегуємо ПКД під апетити Пузира та Малащука. 

Далі за дороги. При повному фінансовому забезпеченні програми по ремонту доріг, Малащук просить ще додатково 580 510 тис грн на капітальний та 104 490 тис грн на поточний ремонт. Все то добре, але де цей самий довгоочікуваний ремонт? 

Версія Пузира: недобросовісні депутати цькують на нас перевірки і тому ми йдемо довшим шляхом – тендером. 

Версія Малащука: під дудку очільника співає пісню, що тендери просто довго відбуваються. 

Що відбувається насправді: бюджет міста на 2017 рік приймається ще до 25 грудня 2016 року. Всі інші міста оголошували тендер майже одразу і зацікавлені виконавці робіт вже давно розхапали ці пропозиції. Наш же «великий» фахівець в сфері ЖКГ прокидається лише в лютому-березні, коли всі підрядні фірми вже зайняті, оголошує тендер, який не відбувається за відсутністю пропозицій, а потім, після двох провалів тендера, заключає пряму угоду з всім відомим підприємцем та вимагає (з достовірних джерел) 20% «відкату». Для чого це робиться, я думаю всі зрозуміли. 

Окремо по поточному ремонту: більших казок я ще не чув… Малащук запевняє, що він великий фахівець в публічних закупівлях та діє тільки згідно закону, але чомусь забуває про ст.2 п.1 ЗУ «Публічні закупівлі» де ясно сказано, що до порогу в 200 000 грн та порогу в 1.5 млн на проведення робіт, тендер не обов’язковий. Але виявляється, що він не обов’язковий лише тоді, коли потрібно красти гроші через газету Науменко, через завищені ціни закупівлі лавок та ремонту тротуарів у депутата Малишевського і т.д., а ось коли є можливість зробити людям дорогу, то виявляється тендер потрібний. 

Інакше кажучи – це елементарний саботаж по ремонту доріг на користь карману Пузира та Малащука. 

На кінець сесії самий десерт. Як завжди повне ігнорування прав депутата та порушення регламенту. Було дві пропозиції: за проект рішення в цілому, та окремо, без виділення 50 000 грн на послуги проведення аудиту, доцільність якого, ще теж під питанням. З першого разу, кишенькові депутати не проголосували вдало. Після профілактичної бесіди прямо з президії, піджавши хвости, за пропозицією Пузира питання ставиться на переголосування та все ж приймається. Хоча це незаконно, як і у випадку з переголосуванням за премію очільнику, яке відбувалось раніше. Друга пропозиція без виділення 50 000 грн на аудит взагалі ігнорується. Так само, як і заява депутата Панчука, що його пульт чомусь сам проголосував «за». Ось це вже явна технічна помилка, яка зобовязує поставити питання на переголосування. Але Пузир знов її ігнорує. 

Коли ж цей безлад (сесія) закінчився, ображений хлопчик одразу дав вказівку опублікувати результати голосування та висвітлити в статті, яка ж опозиція погана, адже в проекті були і виділення коштів на ремонт шкіл. Ось так, як завжди, власний карман Пузир прикриває інтересами дітей. Де його мужність? Напевно також продав… 

P.S. Прикріпляю окремо частину запису сесії, де відбуваються вище зазначені дискусії за дороги. Трансляція відбувалась в зал. За кадром депутат Рожук В.В., Бернатович Д.М. та я ведемо бесіду з начальником управління ЖКГ Малащуком Є.В."

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Софія

    Софія reply Софія

    Софія reply Софія

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up