Як сьогодні потрапити в АТО?

Як сьогодні потрапити в АТО?

Військком стверджує, що для цього потрібно укладати контракт

Про відправку в зону АТО та нюанси військової служби за контрактом газеті

“RIA-Козятин” розповів військовий комісар Козятинського райвійськкомату Микола Янчук.

— Тих, хто хоче потрапити в зону проведення антитерористичної операції не тільки для отримання статусу учасника бойових дій с подальшим отриманням пільг, а й щоб виконати свій громадянський обов’язок по захисту Батьківщини, райвійськкомат чекає, — сказав Микола Іванович. — Сьогодні над нашою державою реально нависла загроза. Проблем дуже багато і нам потрібні нормальні, свідомі люди. Тим більше, що зараз збільшилося грошове забезпечення тих, хто перебуває на передовій. На нульовій лінії утримання — до 17 тисяч гривень на місяць. Зараз у зону АТО солдатів строкової служби не відправляють. Приходьте до нас, ми усе докладно розповімо!

Відео дня

Отож, за словами військового комісара, на контрактну службу запрошують патріотично налаштованих чоловіків і жінок до 50 років.

— Треба зібрати відповідні документи, —  каже він. — Ми запропонуємо військову частину, в залежності від морально-ділових якостей. Якщо прийде алкоголік чи наркоман, то з ними буде зовсім інша розмова. Адекватним людям пропонуємо на вибір. Наприклад, аеромобільні війська, десантно-штурмові, морську піхоту, Національну гвардію. Нам є куди відправляти! Якщо людина погоджується, то проходить медкомісію, тестування. Також потрібна довідка, що немає судимостей, що не було приводів у поліцію тощо. Уся ця інформація вивчається. Якщо це АТОвець, то можуть відразу відправити безпосередньо в АТО. А якщо у людини немає досвіду, то потрібно пройти підготовку у відповідному навчальному центрі. Термін навчання триває від одного до чотирьох місяців, залежно від спеціалізації.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up