Все про військкомат для жінок: покрокова інструкція взяття на облік

Все про військкомат для жінок: покрокова інструкція взяття на облік
  • У Міністерстві оборони України підготували роз'яснення для українок, які мають стати на військовий облік. Наказ Міноборони №313 від 11 жовтня зобов'язує жінок понад 100 професій стати на облік військовозобов'язаних.
  • Про це написала на своїй сторінці у соцмережі заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Відповідний перелік, що набув чинності 17 грудня 2021 року, був розроблений Генеральним штабом ЗС України та затверджений у встановленому порядку наказом Міністерства оборони України. Він містить 35 фахових напрямків, кожен із яких представляє десятки окремих спеціальностей господарської діяльності. 

Процес взяття на військовий облік жінок, визначений законом, проводитиметься територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки поступово, відповідно до готовності нормативно-правової бази, з урахуванням особливостей перехідного періоду

Відео дня

До кінця 2022 року у Генеральному штабі Збройних Сил України буде проведено аналіз змін кількості військовозобов’язаних-жінок, які перебувають на військовому обліку.

Також днями стало відомо, що список професій буде скорочено.

Голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич анонсував скорочення списку професій жінок, представники яких повинні стати на військовий облік в Україні. Зараз там є професії, які дійсно не знадобляться ЗСУ. Про це повідомляє РБК-Україна

Жінкам — у військовослужбовці. Кому з українок потрібно буде стати на військовий облік та навіщо

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up