Як у Бродецькому справляли Водохреще

Як у Бродецькому справляли Водохреще

Водохреще - день, коли усі можуть очиститися у святій воді, змити свої гріхи. У смт. Бродецькому вже більше 10 років панує добра традиція збиратися гуртом біля місця купання.

Цьогоріч усіх, хто хоче пірнути у воду і просто глядачів частували смачною ухою та домашніми винами.

До вогнища спробувати юшку і бажаючи погрітися сходилися усі від малих діток до літніх людей. Навіть місцева собака завітала на свято.

Відео дня

Дійство продовжувалося із самого ранку до пізнього вечора, щоб пірнути до ополонки могли і ті, хто працював цілий день на роботі. До Бродецького Водохреща завітали і гості з ближніх сіл(Глухівці та Медведівка) та міста Козятина. Весела та дружня атмосфера змушувала залишатися у компанії на довгий час. Ті хто постійно приходить до водойми, кажуть, що кожного року бажаючих пірнути до ополонки збільшується.

Представники місцевої амбулаторії прийшли власним прикладом показати, що такі купання не тільки весело, а й корисно для нашого здоров'я. Загалом святкування пройшло в дружній невимушеній атмосфері. Усі хто окунувся у святу воду, незважаючи на холод, казали, що і справді стає легше,ніби омиваєшся від гріхів.

Постійні місцеві “моржі” поділилися, що хочуть наступного року заохотити до такого очищення ще більше людей.

Бойчук Аліна, студентка-практикантка БГПК ім. М. Грушевського

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up