Як у Козятині вшановували ліквідаторів-чорнобильців

Як у Козятині вшановували ліквідаторів-чорнобильців

Сьогодні, 14 грудня, ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цю дату приурочують до здачі в експлуатацію об’єкту укриття (саркофагу).

Бетонний могильник для радіоактивних відходів четвертого енергоблоку був завершений 30 листопада 1986 року. А 4 грудня в газеті «Правда» було надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд на зруйнованому реакторі. Саме 14 грудня стали відзначати сумну дату в новітній історії України. Як вшановували ліквідаторів Козятинщини наша розповідь.

Відбулося вшанування ліквідаторів Козятинщини в п’ятницю, 13 грудня. В залі засідань Райдержадміністрації зібралися ті, хто давно 14 грудня вважає своїм професійним святом. Кинулось в очі те, що з кожним роком на цей захід приходять все менше і менше істинних героїв, котрі ціною власного здоров’я боролися з наслідками аварії. Радіація не милувала нікого: ні тих, хто ліквідатором став в 20-річному віці, ні тих, хто був трохи старшим. Зараз вони майже всі пенсіонери, які мають проблеми із здоров’ям.

Привітати їх прийшли перші особи міста та району. Ліквідаторам всіх категорій вручили грамоти та грошові винагороди.

Відео дня

Цікавим був виступ голови районної організації чорнобильців Юрія Городченка. Він в своїй промові спочатку покритикував пресу, що в газетах щось пишуть не те і не так і дав слушне зауваження. 

– Був у Вінниці, їхав у транспорті. По маршрутному радіо об’ява: «Зупинка трамваю вулиця Героїв Чорнобиля». Як приємно, а у нас перейменовували вулиці і чорнобильців не згадали, – каже Юрій Городченко. 

Міський голова Олександр Пузир сказав на це :«Слушне зауваження, приймається.»

Для ліквідаторів працівники районного будинку культури підготували концертну програму. В ролі ведучих виступив вокальний ансамбль «Струни серця». А почалася концертна програма з пісні «Дарую вам пісню» у виконанні солістки ансамблю Інни Лавренюк. Номери музичних творів дарували вокалістка Соломія Якобчук, Анастасія Ільчук, скрипалька Аліна Мисько, співачка Евеліна Широкова та вокальний гурт «Струни серця». Окрасою концертної програми став виступ ансаблю «Веселики» з вокалісткою гурту «Калина» Марією Кулешою.

По завершенні концерту ліквідатори, керівництво міста та району і всі присутні зали пішли до пам’ятника Героїв чорнобильців щоб пом’янути Героїв та покласти до пам’ятного знаку вінки та живі квіти.



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up