Андрій Хрищенюк: «Я давно мріяв відновити це місце». У Самгородку відновлюють територію стадіону

Андрій Хрищенюк: «Я давно мріяв відновити це місце». У Самгородку відновлюють територію стадіону

З початком створення Самгородоцької сільської територіальної громади розпочалась активна робота по відновленню території стадіону. Зараз місце, яке більше року тому пустувало, являється чудовим куточком для відпочинку дітлахів, які можуть пограти у м’яч, побавитись на дитячому майданчику та гойдалці, просто відпочити на зручних лавочках милуючись мальовничим краєвидом річки Десенка.

За словами головного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту Андрія Хрищенюка, як громада може позиціонувати себе як спортивна, якщо осередок активної молоді не буде мати де займатись?

— Я давно мріяв відновити це місце, адже не кожне село чи громада може похизуватись таким надбанням, як великий та просторий стадіон. Тому отримавши погодження від сільського голови, я зібрав усіх своїх знайомих та колег і запропонував добряче попрацювати. На моє здивування, багато хто захопився цією ідеєю так само як і я. Не буду казати, що це було легко, але не шкодуючи ні сил, ні коштів ми усі намагались працювати на результат, якого вже частково досягли, — розповідає на сторінці Самгородок Наш  Андрій Хрищенюк.

Завдяки місцевим фермерам та орендарям, які виступили спонсорами – замінено вікна та двері у коментаторському будинку, полагоджено дах та придбано сміттєві урни на загальну суму 38 000 тисяч гривень.

Відео дня

— Це лише початок позитивних змін, які наразі відбуваються на стадіоні. Ми віримо, що зможемо його повністю відновити, проте найкращого результату можна буде досягти лише з допомогою кожного жителя громади. Тому просимо усіх небайдужих долучитись до реконструювання локації активного та здорового відпочинку молоді нашої громади. Далі буде.... — йдеться у повідомленні

До слова, згадали як до 2014 року стадіон був однією з головний локацій села, де постійно проводились масові заходи, гуляння свята Івана Купала та традиційні футбольні матчі, але з початком військового наступу росії на Донецькому та Луганському напрямках, владою та місцевими жителями було прийняте спільне рішення про припинення діяльності масштабних заходів на території села, саме з того часу і став великий спортивний простір перетворюватись на пустку.

— Не помітно для всіх, спочатку було варварськи зруйновано коментаторський будиночок – вибиті вікна, відірвані двері, розваленні стіни та проломлений дах. Далі вкрадено весь ігровий інвентар – ворота, драбина для спостереження, турніки, дійшло навіть до привласнення відсіву, яким було вимощено бігові доріжки, а сам стадіон став хорошим пасовищем для сусідської худоби та птиці.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up