Як убезпечити себе від зараження коронавірусом на робочому місці

Як убезпечити себе від зараження коронавірусом на робочому місці
  • З пом'якшенням карантину все більше українців почали повертатися на свої робочі місця 

Епідемія коронавірусу та деякі карантинні обмеження все ж змінили соціальні норми та роботу в офісах чи інших закладах. 

Як убезпечити себе від хвороби на робочому місці — у сюжеті Сніданку з 1+1.

 

Відео дня

Про безпеку на робочому місці "Сніданок" поговорив з лікаркою Анною Горбань. Спеціаліст ділиться, що лише виконання усіх норм загалом може захистити від хвороби. Це  дистанція у півтора метра, регулярне миття рук і провітрювання приміщення. Під час контакту з іншими людьми - окуляри і маска.

Працювати без маски можна за умови, що людина сама в кімнаті. "Працювати в масці тому, що ми всі люди, рухаємося. До того ж є поняття часу. Наприклад, відстань два метри і маска, 20 хвилин замкненого простору – то буде захист. Якщо більше  - це вже питання", - каже лікарка. 

У сюжеті лікарка каже, що адаптація до роботи у масці триває два-три тижні. "Це навичка, це звичка. Ви адаптуєтесь і ваш організм адаптується. Ми, як медичні працівники, також працюємо в масках. Але  та кількість годин, скільки ми зараз маємо працювати в захисному одязі, ми ніколи стільки не працювали", - розповідає Анна Горбань. 

Щоб швидше звикнути до маски, треба робити кожні чотири години 15-хвилинну перерву. 

Щодо температури тіла, то організації встановлюють верхню допустиму межу по-різному: 36,9, 37 або 37,2 градуси. 

За  регламентом МОЗ, якщо маєте вище 37,2 або ознаки респіраторних захворювань, то лише тоді вас можуть не пустити на роботу. Іноді температура може підніматися і не від вірусів. "Людина, яка хвилюється, яка мала стрес або просто попила гарячого чаю може мати температуру 35,5. Інколи вище – це психологічна температура", - пояснила лікарка. 

Варто не забувати, що карантин полегшився, але сама хвороба нікуди не зникла. Тому треба пам'ятати про засоби безпеки. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up