Як в Козятині День Незалежності відзначали

Як в Козятині День Незалежності відзначали
  • У п’ятницю, 21 серпня, з нагоди 29 річниці Незалежності України за участі керівників міста, воїнів які захищали Незалежність держави на сході України, начальників міських установ та служб управлінь міста, відбулося покладання квітів біля пам’ятника першого Президента України Михайла Грушевського.

Після покладання квітів колона посадовців, із громадськістю міста яких налічувалось близько 15 -ти осіб рушила до пам’ятного знаку воїнам АТО аби схилити голови на знак вдячності тим, хто віддав своє життя за Незалежність України.

Біля пам’ятника делегацію посадовців, уже чекали інші представники місцевого самоврядування, а також учасники АТО/ООС, представники духовенства та громадськість міста. Уже разом провели мітинг реквієм, із підняттям Прапора України.

Почесне право підняти Державний Прапор на флагштоці біля пам’ятника надали старшині 26 та 44 окремої бригади артилеристів Віталію Діденку, якого за вагомий внесок свободи, й захист громадян нагородили почесною грамотою Вінницької обласної ради та Вінницької облдержадміністрації.

Відео дня

На мітингу настоятель УГКЦ церкви провів службу Божу, а зі словами шани звернулись секретар міської ради Костянтин Марченко, та голова Козятинської асоціації учасників бойових дій АТО/ООС Олег П’явка.

Після мітингу ми зустрілися з нагородженим за бойові заслуги Віталієм Діденко

— Віталій, доброго дня, скажіть за що ви отримали нагороду?

— Доброго дня. Я вам навіть, зачитаю. «За сумлінну працю, за особистий вагомий внесок, у розбудову української держави та з нагоди 29 річниці Незалежності України як учасника АТО».

— Ви були на покладанні квітів. Розкажіть своє враження святкування Дня Незалежності в умовах карантину

— Я дуже задоволений, що таке свято в Україні є. Вважаю його найголовнішим святом, у нашій державі. Дуже вдячний тим хлопцям які боронили нашу державу. Вічна їм пам’ять. Щодо карантину – так гуляння не головне. Головне пам’ятати тих, хто боронив і боронить нашу незалежність і зберігати традиції.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up