Як відправити дитину до оздоровчого табору

Як відправити дитину до оздоровчого табору

Поради батькам

У період оздоровчої кампанії власниками та персоналом дитячих закладів оздоровлення та відпочинку вживаються заходи щодо створення умов для безпечного, змістовного відпочинку дітей. Однак, забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя великою мірою залежить від того, як дитина буде підготовлена до поїздки.

Батькам, які відправляють дітей на відпочинок корисно знати:

  • Висновок про можливість перебування дитини у дитячому закладі оздоровлення/відпочинку надає шкільний або сімейний лікар, до якого необхідно звернутись для проходження медичного огляду та отримання медичної довідки на школяра, що від'їздить до дитячого оздоровчого табору.    
  • Протипоказаннями до направлення дитини у заклад оздоровлення/відпочинку є інфекційне захворювання, контакт з інфекційними хворими; наявність соматичної патології, у зв'язку з якою дитина не може відвідувати організований колектив, та загострення хронічних неінфекційних захворювань.
  • У медичній довідці мають бути зазначені дані про результати огляду дитини на педикульоз та коросту, стан здоров'я, щеплення, наявність хронічної патології, групу з фізичної культури, режим оздоровлення, тощо.
  • У разі відхилень у стані здоров'я дитини батькам необхідно повідомити про це лікаря закладу оздоровлення/відпочинку та вихователів.
  • Не раніше ніж за три дні до початку оздоровчої зміни необхідно отримати у лікувально-профілактичному закладі довідку про відсутність контакту з інфекційними хворими за місцем проживання та місцем навчання.
  • Необхідно забезпечити дітей засобами особистої гігієни, теплим одягом на випадок зниження температури повітря, легким закритим одягом для вечірніх прогулянок, подорожей, походів у ліс, зручним взуттям (бажано декілька пар), головним убором. Лікарських засобів дитині у заклад оздоровлення/відпочинку давати не потрібно. Кожний заклад забезпечений необхідними медикаментами та медичним обладнанням, організована цілодобова робота кваліфікованого медичного персоналу, у т.ч. лікаря.
  • Не слід давати дитині харчові продукти. У закладах оздоровлення/відпочинку області вартість харчування дозволяє забезпечити дітей повноцінним різноманітним харчуванням, у т.ч. свіжими фруктами, овочами, соками, кондитерськими виробами.
  • Відправляючи дитину до закладу оздоровлення/відпочинку, батькам необхідно провести роз'яснювальну роботу з питань обов'язкового дотримання режиму дня. виконання вимог вихователів та медичного персоналу, заборонити самовільно виходити за територію закладу, купатись у водоймищах або басейні і обов'язково за будь-якої надзвичайної ситуації, при виникненні проблем у стані здоров'я повідомляти вихователів та медичний персонал. Також, пояснити необхідність виконання правил особистої гігієни, обережність при прогулянках у лісі (в одязі, який захищає від нападу кліщів, комарів та інших комах). У разі укусів комахами також звернутись до вихователів чи медичного працівника.

Приємного відпочинку Вашим дітям!

Відео дня

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up