Як зареєструватись у Центрі зайнятості під час карантину?

Як зареєструватись у Центрі зайнятості під час карантину?
  • Через карантин багато людей нині залишилися без роботи.
  • Ми дізналися у Козятинському міськрайонному центрі зайнятості як змінилася процедура реєстрації, скільки вже осіб стало на облік і чи є відкриті вакансії.
     

Як розповіла газеті «RIA-Козятин» заступник директора, начальник відділу надання соціальних послуг Валентина Колесник, порівняно з минулим роком за квітень кількість зареєстрованих осіб збільшилася не на багато - всього на 37. Але разом із тими, хто вже був зареєстрований раніше, маємо 967 осіб станом на 28 квітня. А минулого року цей показник був більш ніж на 200 людей меншим - 709. Від початку карантину у Центрі зайнятості зареєструвалися 120 осіб.

Центр зайнятості працює у режимі закритих дверей. Це значить, що працівники приходять на роботу, але відвідувачів не приймають.

– До нас практично не приходять. Приходять ті, хто замовляє довідку. Але таких людей мало. Вони приходять під двері, замовляють, ми робимо довідку, виносимо, – каже Валентина Колесник.

Відео дня

Якщо до введення карантинних обмежень для того, щоб зареєструватися треба було прийти з копіями документів до Центру зайнятості, то зараз це все можна зробити виключно у режимі онлайн. Процедуру реєстрації можна пройти на порталі «Дія». Або ви можете надіслати заяви і копії документів електронною поштою. Електронна скринька нашого центру зайнятості [email protected]

Для того, щоб зареєструватися за допомогою електронної пошти, спершу треба написати заяву про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю. Заяви можна написати як вручну, так і на роздрукованих бланках. Бланк та зразок заяви про надання статусу безробітного можна знайти тут.  Бланк та зразок заяви про призначення допомоги по безробіттю можна знайти тут.

Заяви із підписом треба сфотографувати чи відсканувати. Після цього прикріпіть до листа фото-копії чи скановані копії документів як вкладений файл, а у темі листа напишіть прізвище, ім'я та по-батькові.

Після попередньої реєстрації треба буде додатково надіслати копії решти документів. Обов’язковими для всіх є паспорт, трудова книжка, ідентифікаційний код, диплом.

Що стосується вакансій, то їх зараз фактично немає.

– Тільки деякі сільгосппідприємства почали забирати тих, хто стоїть на обліку, – пояснює Валентина Колесник. – Це Збараж, «СФГ Інгода» ось буде забирати. Юзефівка мала забирати, але у зв'язку з тим, що не можуть люди пройти медичну комісію, вони їх на роботу поки не беруть, а оформляють як тимчасових працівників.

Для додаткової інформації звертайтеся за номерами телефонів 2-02-30, 2-36-01 (для безробітних) і 2-05-89 (для роботодавців).

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up