Як зекономити на щорічній автостраховці у Вінниці? (Новини компанії)

Як зекономити на щорічній автостраховці у Вінниці? (Новини компанії)
  • Наявність поліса ОСЦПВ у водія в Україні - обов'язкова умова, яка регламентована законодавством. Без страховки заборонено сідати за кермо незалежно, керуєте ви мотоциклом, автомобілем чи автобусом.
  • За відсутність автоцивілки або простроченого її терміну дії автовласникові загрожує штраф - до 850 грн. Сума іноді нижче вартості договору.
  • Тому немає сенсу нехтувати правилами та випробувати свій гаманець на міцність.

ОСЦПВ - як працює і що покриє

Принцип дії автоцивілки наступний: якщо ви станете винуватцем ДТП, ваша страхова компанія покриє збитки потерпілій стороні. Тобто ви звільняєтесь від грошових втрат. Але при цьому власне авто ремонтуєте своїми силами без допомоги СК (якщо немає КАСКО). Звідси робимо висновок, що ОСЦПВ - поліс, який покриває відповідальність автовласника перед третіми особами. Однак, є певні ліміти з виплат по страховці. Так, виділяють 130 000 грн на відновлення майна і 260 000 грн на лікування, якщо в аварії є постраждалі. З першого погляду здається, що суми великі. Але на практиці, як правило, їх не вистачає, щоб оплатити чеки з СТО після значної дорожньої пригоди. Іноді вигідно докуповувати додатковий поліс, який розширює межі ОСЦПВ до 1000 000 грн. Особливо це актуально, якщо людина живе в місті з великим трафіком.

Від чого залежить вартість автоцивілки

Ціна страховки прямо залежить від трьох чинників:

  • тип транспортного засобу (мотоцикл, автомобіль, моторолер, вантажне авто, електромобіль);

  • об'єм двигуна ТЗ;

  • місто реєстрації власника машини.

З огляду на останній пункт, страховка для киянина буде дорожча, ніж для харків'янина. Жителі ж невеликих населених пунктів заплатять мінімальну вартість через знижені ризики потрапляння в дорожню халепу.

Лайфхак, як заощадити на автострахуванні

Щорічна покупка страховки для багатьох водіїв стає тягарем. Оскільки платити за те, що можливо не знадобитися, задоволення не з приємних. Щоб заощадити бюджет на автоцивілці до 40%, слідуйте наступним рекомендаціям:

  • Відмовтеся від паперового бланка. Паперова страховка поступово залишається в минулому. На зміну їй приходить електронне страхування без візитів в офіс страховика, черг і нервів. Але найголовніше, що Е-поліс за замовчуванням дешевша на 10%. Знижка з'явилася через відсутність роботи страхового агента, який, по суті, просто друкує бланк і віддає його клієнту. Сам же процес покупки онлайн дуже комфортний - автоцивілка у Вінниці доступна кожному в будь-якому місці та в будь-який час. Все, що потрібно зробити - це вибрати програму, ввести необхідну інформацію та оплатити договір банківською карткою. Поліс приходить на вказану пошту та не потребує друку.

  • Користуйтесь агрегаторами. За допомогою агрегатора можна побачити повну картину страхового ринку. Покупець не зациклений на одній відомій СК, а бачить всі пропозиції з їх плюсами та недоліками. Наприклад, на hotline.fenance представлено понад 80 програм. Водій має можливість вибрати поліс в співвідношенні ціна-якість.

  • Звертайте увагу на розмір франшизи. Страховка з франшизою дешевша на кілька сотень гривень. Так, за допомогою неї СК зменшують звернення за дрібними виплатами. Якщо в місцевості, де ви живете, ДТП - рідкість, сміливо купуйте поліс з франшизою.

  • Оформлюйте страховку заздалегідь. Не ігноруйте акції від агрегаторів. Якщо ви бачите розпродаж на страховки, користуйтеся моментом. Договір можна купити наперед, не прив'язуючись до кінця дії актуального поліса.

  • Користуйтеся пільгами. В Україні є категорії, для яких передбачена знижка 50% на ОСЦПВ: учасники війни, особи з інвалідністю II групи, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I або II категорії) і пенсіонери. Якщо ви ставитеся до однієї з них, можете сміливо розраховувати на пів ціни, але тільки не забудьте вказати свій статус.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up