Яке кіно знімали в Козятині?

Яке кіно знімали в Козятині?
Світлина зі зйомок серіалу "Смерть шпигунам. Крим". Фото з сайту Музею історії міста
  • Перлина нашого міста привертає увагу своєю архітектурою не лише гостей та тих, хто подорожує залізницею, а й кінематографістів.
  • Наш залізничний вокзал став місцем зйомок двох серіалів.
  • Розповідаємо, які стрічки знімали у нашому місті.

Вперше кінематографісти приїхали до нас понад десять років тому, у 2008-му році. Тоді компанія «Star Media», що має штаб-квартири в Україні, Великобританії та Росії, знімала продовження серіалу «Смерть шпигунам».

Коли почалися зйомки «Смерть шпигунам. Крим», кіношники шукали локацію для зйомок на вокзалі. Проте зіштовхнулися з проблемою — ніде не могли знайти старовинної будівлі. Аж тут їм підказали приїхати до нас.

Приїхали сюди, бо тут старовинний вокзал

Як розповіла сайту gazeta.ua Світлана Осадча, другий режисер картини, події у фільмі відбувалися у Сімферополі. Необхідну локацію для зйомок на вокзалі шукали у всій країні. І саме наш вокзал якнайкраще підійшов для цього. Бо зберігся у первозданному вигляді і був нереставрований.

Відео дня

Зйомки тривали у травні. Як пише gazeta.ua, декорації готували два дні. Перед входом до касової зали повісили табличку «Вокзал Симферополь», портрет Сталіна, на платформі розвісили радянські лозунги.

Зафільмували тоді чотири сцени: приїзд генерала, частування у ресторані, вихід на привокзальну площу, де генерал сів у ретро-автомобіль, а також розмову капітана із солдатом. Тож зйомки проходили на пероні, на площі біля вокзалу та всередині самої будівлі у ресторані «Імператор». Побачити наш вокзал у фільмі ви можете у другій серії на відрізку з 1:11 до 5:15 хвилин.

У Youtube ми знайшли відео із паровозом, який використали для фільмування сцени приїзду генерала.

Враження професійних акторів

Чимало козятинчан тоді долучилися до зйомок у якості масовки. А професійні актори, які приїхали до нас, залишилися вражені будівлею вокзалу. У секторі краєзнавства Центральної районної бібліотеки ми знайшли 21 випуск нашої газети за 22 травня 2008 року. Саме там ми прочитали думки акторів стосовно вокзалу.

«Ваш вокзал — це раритет, історія, дуже добре, що це буде в фільмі, не просто якийсь сюжет, а весь цей чудовий антураж. Я впевнений, що все це дуже гарно виглядатиме на екрані. Я думаю, що СМЕРШ — 2 буде кращим та цікавішим ніж СМЕРШ — 1», — сказав тоді Михайло Гуро.

«На мою думку, у вас дуже гарний вокзал. Я вважаю, що його обов’язково потрібно зберегти в первозданному вигляді», — поділився враженнями Артур Ваха.

«У вас шикарний вокзал. Це дивно, що все могло так гарно зберегтись, такого уже немає ніде, складається враження, що тут живе якийсь дух-охоронець», — сказав тоді Леонід Громов.

«Ваш вокзал — це ульот, тому й тут проходять зйомки, а взагалі то у вас мабуть побували уже різні кіногрупи? Я перший раз в житті у вас, просто дивує, як він зберігся, та він кращий київського, чесне слово, я думаю, що вашим вокзалом дуже зацікавились би іноземці. Коли дивишся на ваш вокзал, так і хочеться, щоб тут ходили панянки в кринолінах, їздили екіпажі та грав оркестр», — поділився враженнями Віктор Цекало.

У цьому ж номері на розвороті ви можете знайти світлини знімального процесу.

Через три роки знімали новий фільм

Через три роки до Козятина знову завітали кіношники. Тоді компанія «film.ua» спільно з російською «Intra Communication», яка нині функціонує як «Інтра плюс», приїхала знімати серіал «Дорога в порожнечу». Керувала процесом Анна Гресь, яка, до речі була також режисером «Смерть шпигунам. Крим».

Коли кіношники приїхали до Козятина, залізничний вокзал був саме у процесі реставрації. Це добре видно з кадрів у серіалі. Знімали сцену, у якій головна героїня сідає на поїзд. Тож у кадр потрапила частина споруди та Шепетівська платформа.

Побачити наш вокзал у цьому серіалі ви можете у першій серії на відрізку з 21:25 до 22:04 хвилин.

Як зазначено на сайті Вікіпедії, перші чотири серії цієї стрічки цьогоріч показували на телеканалі 1+1.

Козятинчан брали у масовку

Зйомки серіалу “Дорога в порожнечу” проходили у вересні на території залізничного вокзалу. Тоді так само запрошували козятинчан у якості масовки.

Серед масовиків, які знімалися у кіно, був Андрій Гончарук. Щоправда, він точно не пам’ятає, у якому саме фільмі брав участь. Каже, випадково почув, що на вокзалі знімають кіно і пішов туди разом із друзями. Усім масовикам тоді за участь у зйомках заплатили.

— Платили досить не погано на той час, — згадує Андрій. — Для зйомок нам давали одягнути старі речі. Один раз знімали, коли ми тупу були призовниками, йшли до вагона і сідали в нього. Інший раз я був продавцем цигарок та журналів на вокзалі. Але чи це був той самий фільм, чи інший — вже не пригадаю.

Про що серіал «Смерть шпигунам. Крим»?

Сюжетна лінія побудована навколо подій Другої світової війни, коли держави-союзники готувалися до Ялтинської конференції. Також у серіалі показано роботу відділу контррозвідки народного комісаріату оборони СРСР, який називали абревіатурою СМЕРШ. Вона розшифровується як «Смерть шпигунам».

За сюжетом, на станції Кагул під час перевірки документів лейтенант Кошкін стріляв у прикордонників. Під час перестрілки його поранили. Перед смертю Кошкін каже полковнику СМЕРШу, що він ворожий диверсант.

Після його зізнання генерал вирішив доповісти про надзвичайний стан у Москву. Звідти приїхав спецуповноважений і повідомив про те, що готується Ялтинська конференція, у якій мають взяти участь Сталін, Черчіль та Рузвельт. Тож контррозвідка зрозуміла, що диверсанти хочуть зірвати переговори. Працівники СМЕРШу придумують план, аби не допустити цього.

Про що серіал «Дорога у порожнечу»?

На початку картини події відбуваються у часи Радянського союзу. Показано часовий проміжок довжиною у 10 років — з 1989-го до 1999-го років.

Головна героїня — Марина Бурцева, дівчина з провінційного міста. Після смерті матері і втрати роботи її батько стає алкоголіком. Щоб якось звести кінці з кінцями, чоловік вирішує «продати» дочку на роботу у велике місто. Але дівчина намагається протистояти усім випробуванням долі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анатолій Забедейко

    У 1982 чи 1983 на нашому вокзалі знімали епізод до фільму "Девять кругов падения", я брав участь в масовці, нас переоділи в стару одежу, алу взуття не дали і мені прийшлось пройтися в кадрі в сучасних тоді кросівках, другий епізод був у вагоні, старовинному с заклепками, такий ВІайпі вагон з величезним столом під зеленим сукном і двуспальним ліжком в спальні. Нас поставили біля вікна і ми махали руками проводжаючим. Між іншим заплатили 10 крб
  • Володимир

    в Козятинi живе мiй друг дитинства Саня Кидалов!
  • Николай Крента

    А фильм о разведчике Николае Кузнецове разве не в Казатине снимался, и еще один фильм тоже был снят на вокзале,правда  только эпизодами.Они снимались еще при союзе,
  • Саша Шевчик

    1.На острие меча.?
    2. 18-ти летние.?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up