Які ж дерева вирізають біля переїзду 1009 кілометрі?

Які ж дерева вирізають біля переїзду 1009 кілометрі?
  • Чому випилюють з хащаками і ділову деревину?
  • Фотодоказ

Про лісосмугу, яку випилюють на 1009 кілометрі, наша газета вже повідомляла. Як стало відомо, вирубують її залізничники служби ТЧ (локомотивного депо). При зустрічі з ними ми дізналися, що це розпорядження керівництва організації по наведенню порядку в лісосмузі.

Треба, щоб було красиво, — кажуть вони.

Гріх не погодитись з таким висновком. Краса, де ми живемо, дійсно повинна бути. От тільки ми так захоплюємося наведенням ладу, що не помічаємо, що в деяких лісах можна вже у футбола грати. А порядок в лісосмузі обумовлений тільки випилюванням дерев. Це на фоні вирубки хащаків-кущів!

Відео дня

Стали журналісти після основної роботи щодня відвідувати згадану лісосмугу. Щоденно, крім вихідних, бригада лісорубів-залізничників розчищає край насаджень відстанню 40-60 метрів. У понеділок, 19 листопада, люди з бензопилами пройшли відстань майже в 100 метрів. Такий сплеск активності у пиляючих деревину відбувся не через якісь новітні технології. А після того, як на сайт козятин.ком та соцмережі була викладена інформація про роботу бригади з ТЧ. Сприйнявши справедливу критику, стали випилювати тільки нахилені в сторону залізниці кущі. І товщина  кожного зрізаного деревцяти не перевищує 3-5 см в діаметрі. От це вже по-господарськи. Краса навколишнього середовища вимагає розумного підходу до ситуації. А як бути з пеньками, які мовчазно залишилися, як доказ розкрадання ділової деревини?

У коментарях, знаючі свою справу залізничники (видно, конторські), зазначили, що залізничники кожен рік підчищають лісосмугу на перегоні Козятин-Сестринівка і лишнього нічого не випилюють, а ми шукаємо кримінал там, де його немає.

На це можемо сказати наступне: якщо залізничники кожен рік підчищають лісосмугу і нічого зайвого не спилюють, то звідки беруться там пеньки завтовшки 10-20 сантиметрів? Навіть евкаліпти, які у нас не ростуть, так швидко не відростають. Відомо, що тут також пиляють співробітники лісництва “Сестринівська дача”. Вони зрізали ялини, які “визнані аварійними”. Разом з ялинами були вирубані чотири дуби “як сухі”. Мова йде про те, що лісосмуги від щорічної підчистки перетворюються на декілька деревцят на відстані 10 метрів одне від одного. Ось така захисна зона, щоб колію меньше замітало снігом. За словами працівників-дровосіків відомо, що наводити лад в лісосмуз, була вказівка від керівництва дороги. Тільки в повідомленні йшлося, щоб прибрати спилене раніше гілля.

Залишаються відкритими питання: який експерт дивися ті ялинки і дуби, дозволив спиляти? Таке враження, що ніякий експерт їх і в очі не бачив. Де активісти? Де правоохоронці. Де Швець? Чи він тільки на заробітки своїх підопічних поліцейських може відправляти? Ганьба і прокурору, і голові РДА, і начальнику Дирекції залізничних перевезень. Там уже не лісопосадка, а пару патиків. Підніміть дупи з чиновницьких тронів і поїдьте хоча б до переїзду 1009 кілометра. Є здогадка, що закривати очі на таке ви можете, тільки маючи з цього матеріальну вигоду. Кругова порука?   

Журналістське розслідування продовжується.

Вероніка ЛЮБІЧ

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up