Якими були посівальники в Козятині

Якими були посівальники в Козятині

Українці звикли Новий рік відзначати двічі - 1 та 14 січня. Тільки таке явище не свідчить, що українці ледача нація, яка хоче тільки святкувати.

Два нових роки з’явилися внаслідок розбіжностей, які існують між Григоріанським та Юліанським (церковним) православним календарем.

Якщо для офіційного Нового року символ ялинка, то атрибут Старого нового року є хлопці, які водять бабу Маланку чи святого діда Василя. Ще одним атрибутом нового старого року є зерно пшениці. Ним хлопчики та парубки засівають оселі українців.

То як же засівали наших земляків козятинські посівальники. Правда, парубки у нас не засівають з початку світлого комуністичного минулого. А в хлопчаків збереглася традиція предків.

Відео дня

На світанку посівальників було дуже мало. Мабуть, малеча відпочивала після щедрівки. Більш старші краяни готувалися до школи. Саме в цей день завершились шкільні канікули. Тож ті, хто не полінувався піднятися на світанку з ліжка, мали непогану винагороду від господарів.

А посівальники Дмитро, Артем, Андрій та Максим, яких ми зустріли в автобусі, їхали в центр за покупками. Вони напосівали значно менше, ніж суддя Зварич. Та на піцу, за якою вони їхали в центр міста, їм грошей вистачало.

Іван Остапчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up