«Якщо Бенедичука сьогодні не звільнять – поїдемо в облдержадміністрацію»

«Якщо Бенедичука сьогодні не звільнять – поїдемо в облдержадміністрацію»

У п’ятницю, 11 вересня, пайовики Сестринівки, Махаринець та Сигналу збиралися двічі Ранком о 9.30 в них відбулася зустріч, із начальником районного відділу поліції полковником Романом Андрущаком, о 12-ій годині провели польову конференцію для ЗМІ

У середу, 9 вересня, нагадаємо, на соняшникове поле, яке в народі називають «земля городньої бригади Бачинського» приїхали миколаївські рейдери і двома комбайнами збирали врожай соняшника, який не засівали. Пайовики вийшли боронити свій урожай. Поліція відтісняла людей з поля, в результаті кілька людей отримали травми. Фермера, який, на прохання селян, засіяв їх паї, затримали за хуліганство.

У п’ятницю пайовики прийшли до керівника Козятинської районної поліції щоб почути відповіді на питання: чому був затриманий директор «Махаринецького агро» Сергій Бенедичук і не були затримані ті, хто наїхав автівкою на людину? Чому правоохоронці відтісняли селян, із їхніх земельних наділів? Як так сталось, що чужі люди з Миколаєва заїхали на поле і стали збирати соняшник? Чому комбайни збирали соняшник і були відпущені з поля на дорогу в супроводі поліції без номерних знаків? Чи встановлені особи які керували комбайнами, й де знаходиться зерно з другого комбайна?

Відео дня

Начальник Козятинської поліції повідомив, що до затримання Бенедичука вони ніякого відношення не мають. Його затримало слідче управління. На полі був представник Головного управління національної поліції. Він повідомив, що «є правопорушення, й ми доставили Бенедичука в райвіділ». На що присутній на зустрічі правознавець Володимир Цимбалюк сказав: «Таке затримання в деякій мірі схоже на викрадення людини.»

– Чому миколаївські підприємці почали збирати поле, тому що вони показали всі документи, які дають їм право на такий збір, – сказав начальник поліції, – Ми попереджали Бенедичука – домовтеся за земельні ділянки. Бенедичук проігнорував таку зустріч. 

Присутній В’ячеслав Сушко додав: 

— Дійсно я звертався до Сергія та він відповів, що таких зустрічей мало бути не одна, тільки вони не привели ні до яких результатів і не буде витрачати час на пусту балаканину.

— Чия земельна ділянка може визначити суд, а судового ще немає рішення, – казав Володимир Цимбалюк. – Самі пайовики від імені 83 осіб ще на полі заявили: «Ми з лютого місяця хочемо розірвати договір оренди. Збанкрутілу фірму нехай собі дарують на здоров’я. Але чому нас, людей, хтось комусь має дарувати. Ми з Бенедичуком сіяли з ним і збирати будемо.»

– Щодо наїзду на людину, такий факт поліцією зафіксований ведеться слідство, – каже Роман Андрущак

Щодо відсутності номерних знаків на комбайнах, то начальник Козятинської поліції через складну ситуацію не помітив, що їх не було.

Де на дану пору перебуває зерно з 2-го комбайна начальник Козятинської поліції не дав чіткої відповіді.

Разом, із тим Роман Андрущак пообіцяв, що поки Сергій Бенедичук буде в слідчому ізоляторі, до збору врожаю жодна зі сторін не приступить.

Конференція на полі для представників преси

Пайовики розповіли медійникам про події на полі, які відбувалися 9 вересня. Дружина Сергія Бенедичука розповіла, що її чоловіку підозру з хуліганства слідчий перекваліфіковав як перешкоджання законному збору врожаю.

– Якщо застосовувати до Бенедичука таке формулювання, то Сергія не карати треба, а відпустити з подякою, тому що він попередив злочин, – казали пайовики. – Збирати соняшник, із 50 відсотковою вологістю це – загубити врожай. Вологе зерно візьметься грибами і якісного олію з такого зерна не буде.

— Я не знаю, який запобіжний захід застосують до мого чоловіка. Якби цього комусь не хотілось, ми відстоємо наш врожай. Якщо його сьогодні не звільнять, у понеділок ми поїдемо в обладміністрацію. Коли там правди не знайдемо й нас не почують, поїдемо на Київ, – сказала Альона Бенедичук. – Зерно буде збирати той, хто його сіяв.

Після того як представники преси отримали інформацію щодо конфлікту на полі, звернули увагу на автомобіль, що стояв неподалік.  Виявилось, що за людьми спостерігали один місцевий дільничний, інший – із Самгородка.

– Невже в Самгородку для дільничного роботи немає?, –  запитав стража порядку журналіст «33 каналу». 

– Я дивлюсь, щоби якісь сторонні на поле не сунулись. – відповів той.

Читайте також:

На соняшниковому полі від «ніжних дотиків» поліцейських падали жінки
Справу пайовиків вчергове перенесли
Пайовики відстоюють свою землю в суді: «Що нам зробити, щоб нас почули?»
Рейдери поїхали ні з чим, а пайовики відстоявши урожай збирали колоски для дідухів
У Махаринцях пайовики прогнали рейдерів
«Задурюють людей, щоб зібрати підписи»
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • 729

    А що аферюга думав що безкінечно буде людей дурити,як і пайовиків обманув.За все в житті треба платити.А ПАЙОВИКАМ слід уважніше дивитись кому землю довіряють,а не вірити аферистам бенедичукам які обіцяють золоті гори
  • Дмитрий

    Пойовеки успокойтесь это уже не ваша земля! ЗЕ🤮 её продали!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up