«Якщо навіть і відкриють, то ненадовго»: що кажуть батьки про школу в карантин?

«Якщо навіть і відкриють, то ненадовго»: що кажуть батьки про школу в карантин?
  • Козятинчани готуються до навчального року. Хтось перше вересня чекає з нетерпінням, адже ота «дистанційка» була як кара небесна.
  • А хто навпаки, боїться пускати дитину в школу, аби не підчепити «коронавірусну заразу» і готовий навчатися вдома.
  • Які очікування батьків від навчання в умовах карантину?

 

Мама другокласниці з п’ятої школи Тетяна:

— Я за школу, адже це спілкування з однолітками, з вчителями. Воно дитині тільки на користь. Але якщо дітей будуть «грузити» коронавірусом, тоді перейду на домашнє навчання. Ясна річ, що восени почнеться сезон вірусних захворювань. Це як мінімум буде в жовтні, листопаді та грудні. Діти почнуть хворіти, як це зазвичай буває. В мене є така інформація — якщо в карантин у дитини в школі підніметься температура, то процедура буде не така як завжди (телефонують мамі, яка вирішує, де і як лікувати). А будуть викликати працівників швидкої допомоги, в захисних костюмах, щитках тощо… Мене це не влаштовує. Я проти «коронавірусних недитячих тортур». 

Мама шестикласника першої школи Анастасія:

Відео дня

— Як на мене, то дистанційне навчання має багато мінусів. По-перше, для дітей немає спілкування з однокласниками та вчителями. По-друге, вони не розуміють той матеріал, який їм задають. Адже приходять тільки завдання, без пояснень. Така форма навчання більше для батьків, ніж для учнів. Якщо взяти той факт, що діти будуть ходити на перервах у масках, то можливо так і буде, але в перші дні. І на цьому все. Якщо навіть школи і відкриють, то ненадовго. 

Мама третьокласниці другої школи Юлія:

— Я категорично проти навчання у школах в умовах карантину. Як це дитина буде ходити по школі в масці? Де таке бачили? Тут в магазин зайдеш і вже все, вона її скидає, бо важко дихати! А уявіть собі перерву, коли на коридорі вони ганяють, граються… і в масці. Всі ці правила, які вони придумали в міністерстві, можуть жити тільки на папері, а не в реальності. Ті ж самі антисептики, рукавички, дистанції. Агов, це ж школа! Там діти спілкуються, навчаються, пізнають світ. Якщо, не дай Бог, хтось з класу захворіє на коронавірус, оті маски та рукавички не допоможуть. Першого вересня свою дитину в школу не пущу, і наражати її на коронавірусну небезпеку не буду. Хай навчається дома. Так буде і ефективніше, і безпечніше.

Мама шестикласниці першої школи Ірина:

— Дистанційне навчання, яке тривало два з половиною місяці, було суцільним жахом. Важко було пояснити щось дитині, коли сама працюю дистанційно, вільного часу дуже мало та ще й малеча постійно хоче погратися, адже садочок теж на карантині. Це по-перше. По-друге, оті онлайн-уроки, моя донька, наприклад, не сприймала зовсім. Їй катастрофічно не вистачало вчительського пояснення, живого, а не віртуального. Матеріал проходили так-сяк, з нервами та батьківською допомогою. Тому я дуже чекаю на відкриття шкіл. Повірте, не такий страшний чорт, як його малюють… Коронавірус до нас прийшов не від дітей зі шкіл та садочків. Його завезли. І на мою думку, в першу чергу потрібно було закривати кордони, а не навчальні заклади.

А що думаєте ви про школу в умовах карантину? Ви за дистанційне навчання чи навчання за шкільними партами? Свої відповіді пишіть у коментарях

Читайте також:

Ми перевірили: чи готова школа до навчання в умовах пандемії
Сміттєві пакети, маски та паперові рушники: у мережі розповсюджують список речей до школи. Фейк?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up