Якщо не місцевий, проголосувати — не проблема

Якщо не місцевий, проголосувати  —  не проблема
  • Вибори.
  • До 25 березня можна змінити адресу голосування і звернутися до Козятинського реєстру виборців.

Козятинський реєстр виборців.

— Я киянин, але з дружиною проживаємо в селі Кордишівка, — говорить Євгеній Родін, програміст. — Я звернувся до сільської ради, мені видали довідку, що я дійсно тут проживаю. З цієї довідкою пішов до Козятинського кабінету, де вносять у списки. Щоправда, мені в той день не пощастило — не було електрики, тому мене попросили приїхати повторно.

Ми також вирішили навідатися до кабінету реєстрації виборців. Кожен, хто хоче проголосувати на дільницях нашого району, а не за місцем прописки, може це зробити без перешкод.   

Відео дня

– Потрібно мати з собою документ, що підтверджує причину, чому людина хоче голосувати саме тут, а не за місцем реєстрації, — роз’яснили у прес-центрі Козятинської РДА. — Таким документом може бути довідка про тимчасове проживання чи лист відрядження, чи студентських квиток, або ж квиток на потяг. Якщо виборець приніс такий документ, ми вносимо його до реєстру. Якщо немає відповідної мотивації, то змінити місце голосування виборцю неможливо.

Люди, які приїхали до Козятина з тимчасово окупованих територій, можуть звернутися до реєстру виборців навіть без довідок.

— Я прийшов до відділу соціального захисту, звідти мене направили у районну адміністрацію, — розповів пенсіонер Іван Фущук. — Я вже четвертий рік проживаю у селі Білопілля. Дуже хочу проголосувати. Хоча мені вже дуже важко ходити, маю 80 з гаком років, але вироби я не пропущу. Отримав вже відкріпний лист і буду голосувати в селі Білопілля.

За даними управління соціального захисту, в Козятинському районі проживає 126 тимчасово переміщених осіб. Кожен з них зможе проголосувати на дільниці свого населеного пунк До дня голосування залишилося зовсім мало часу. 

До слова, в Козятинському районі в день виборів працюватиме 73 виборчі дільниці і ще одна спеціальна дільниця в лікувальному закладі. Кожен виборець може особисто перевірити інформацію про своє включення або невключення до реєстру виборців, звернувшись до програмного ресурсу «Особистий кабінет виборця».

— У разі виявлення неточностей, виборець має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Реєстру виборців чи до суду за місцем знаходження дільниці, — сказали у РДА.

Леся Кесарчук

По темі:


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up