Якщо в класі коронавірус: що мають робити в школах при виявленні COVID-19?

Якщо в класі коронавірус: що мають робити в школах при виявленні COVID-19?
  • Міністерство освіти і науки України оприлюднило рекомендовані дії у разі виявлення в учня або працівника школи ознак ГРЗ. Вони стосуються, зокрема, як порядку ізоляції одного учня в закладі освіти, так і самоізоляції цілих класів.

Про це повідомляється на сайті МОН та йдеться у відповідному листі Міністерства, оприлюдненому на сайті МОН 31 серпня 2020 року.

Так, якщо в учня виявили ознаки гострого респіраторного захворювання, його необхідно направити до спеціально відведеного приміщення школи у супроводі уповноваженої особи та невідкладно поінформувати про випадок батьків або законних представників. Уповноважена особа при цьому має бути в масці (як і дитина) та дотримуватись безпечної дистанції.

У разі, якщо дитина налякана, працівник закладу, який супроводжує таку дитину, має заспокоїти її та залишатись із нею в окремому приміщенні, яке добре провітрюється, не знімати маску і дотримуватись дистанції.

Відео дня

Медичний працівник або уповноважена особа телефонує батькам або сімейному лікарю, за потреби викликає швидку допомогу та відправляє дитину додому з її батьками або представниками. Крім того, медичний працівник або уповноважена особа має надіслати екстрене повідомлення про підозру на захворювання до лабораторного центру, зареєструвати випадок, надалі співпрацювати з епідеміологами й допомогти визначити коло контактних осіб.

В МОН зазначають, що як працівники шкіл, так і учні мають розуміти, що “ніхто не повинен відвідувати школу, якщо в нього температура, кашель, нежить”.

Якщо в учня підтвердився COVID-19, клас, в якому навчається такий учень, необхідно направити на самоізоляцію і організувати для нього дистанційне навчання. Якщо захворювання підтвердилось і в контактних осіб хворого учня, директор школи може ухвалити рішення про перехід на дистанційне навчання кількох класів або всієї школи залежно від кількості підтверджених випадків.

Важливо не розголошувати імені хворого учня або того, в кого підозрюють COVID-19 – це питання лікарської таємниці та убезпечення від можливого булінгу і стигматизації через коронавірусну хворобу.

Якщо на COVID-19 захворів учитель або працівник закладу освіти, працівники, які перебували в контакті з хворою особою, не виходять на роботу та невідкладно звертаються за медичною допомогою.

У випадку, якщо температура або ознаки гострого респіраторного захворювання з’явились у працівника під час роботи, він має невідкладно залишити школу і звернутись до закладу охорони здоров’я за медичною допомогою. У приміщенні, де знаходився хворий вчитель, слід провести провітрювання та дезінфекцію поза графіком

У Козятині +8: серед захворілих — студентка
День знань 2020 - фоторепортаж зі школи №2
Перше вересня у першій школі: фоторепортаж
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up