Яку воду п’ють у шевченківській школі

Яку воду п’ють у шевченківській школі

Брифінг директора закладу Раїси Юр-Кирилюк для депутата міської ради Олександра Гвелесіані за участі преси — “RІА-Козятин”

Питання до обговорення: “Яку воду п'ють учні школи”.

У місті почався шорст про бутильовану воду. Раптом хтось вирішив взнати, яка вода повинна вживатися населенням? Але та вода, яку люди п’ють і повинні пити з місцевого водопроводу, зовсім не витримує ніякої критики. Цікаво було подивитись, яку воду п’ють діти і ми перевірили, про що розповідали в минулих публікаціях в газеті.

Сьогодні до вашої уваги тезисно про водопостачання у школі №1.

Відео дня

Директор закладу Раїса Юр-Кирилюк розповіла, що у школі є шкільний буфет. Там завжди є одноразові стаканчики і вода в “бутлях”.

— Якщо дитина хоче напитися води, вона може купити собі негазовану, але якщо у неї немає грошей, вона підходить і просить стакан води, і їй дадуть безкоштовно воду з “бутля” в одноразовому стаканчику.

— Тобто підприємець бере витрати ці на себе?

— Так! Це невеликі витрати. Крім того, в буфеті є соки, негазовані напої, чай. Ви тут не знайдете кольорової води з барвниками. Ось так ми забезпечуємо дітей водою.

Є в школі і інший альтернативний варіант - обладнані на кожному поверсі так звані фонтанчики. Але вони не те, що я собі уявляв (а уява з дитинства). Вони підключені до загальноміської мережі водогону, пропущені через так званий насос, додаткові фільтри. Вода не проточна до верху, а через звичайний кран, що використовується в побуті в квартирах. Пити з-під нього можливо, лише якщо є власний стаканчик чи будь-яка інша посуда. Можливо, з економії, але спроба вказані системи включити завершилась фіаско. Вода не полилася з крана. Хоча такий недолік не вразив мою психику, а скоріше я зрадів. Адже, на моє переконання, вода з міської системи мало придатна для дорослих, а для дітей небезпечна.

Так сталося, що на вулиці проходив урок фізкультури, очевидцем якого я став. Діти не таїлись, вели між собою діалог. Дослівно це виглядали так:

— Оля, дай води попити, а то здохну. Ти бачила, як я всіх обігнав?

— Та ти що! Не здихай, на попий, тільки не всю. Мені і Світлані полиш. А взагалі якого… ти не взяв з дому?

— Клянусь. На слідуючий урок ти не бери воду, я принесу на трьох.

Я втрутився і запитав: “Що, вода в коридорі, недоступна?”

Дружньо вибухнув сміх всього класу.

— Та ми що, дурні таке болото пити? Ну, руки помити, трохи обличчя освіжити. Пити з крана — всі знають — забере швидка.

Слава Богу, діти це розуміють і дбають за свій безпечний життєвий простір, незалежно від можливостей адміністрації школи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up