Яку ялинку встановимо на Новий рік

Яку ялинку встановимо на Новий рік

Незабаром в наші оселі прийде 2019 Новий рік. І рідко в кого не стоятиме символ свята — новорічна ялинка. Останнім часом люди в роздумах, яку ялинку доцільніше ставити - лісову красуню чи штучну хвою.

На базарі штучні ялинки від 40 до 4 тисячі гривень!

Відомо, що жива ялинка чи сосна містить безліч корисних речовин для здоров’я. Хвоя натурального дерева виділяє з’єднання фітонцидів, які володіють протимікробною, антибактеріальною і протизапальною дією. Аромат свіжої хвої позитивно впливає на нервову систему, знімає нервозність. Ефірні масла хвойних дерев відомі своїми властивостями в профілактиці при респіраторних захворюваннях і органів дихання.

Разом з тим, слід пам’ятати, що хвоя живого дерева вже на четвертий день виділяє таку концентрацію спор, що перевищує допустиму норму в декілька разів. Таке явище може стати причиною нападів алергії не тільки у алергіків, але й у людей, які страждають від цього захворювання. Слід пам'ятати, чим довше хвойне дерево стоїть в домі, тим більше на ньому збирається пилу. І куплена ялина чи сосна може бути оброблена препаратом, який сам по собі виділяє алерген. Тож принесену з ринку новорічну красуню рекомендуємо полити струмом води.

Відео дня

Що стосується штучних синтетичних ялинок, то їх роблять з полівінілхлориду - пластику, створеного з нафтових ресурсів, який часто ще й обтяжується сполуками свинцю. Крім того, ялинки азіатського виробництва найчастіше містять токсини, які починають поширюватися в повітрі при кімнатній температурі, тим самим завдавати шкоду організму.

Дмиторо Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up